© RR

Recordcijfers voor Kempens recyclagespecialist Campine

Recyclagebedrijf Campine uit Beerse heeft het voorbije jaar recordcijfers gerealiseerd. Dat blijkt uit de jaarresultaten van het beursgenoteerde bedrijf uit de Kempen.

Bron: BELGA

Campine recycleert industrieel afval en maakt er nieuwe grondstoffen mee. Zo wordt uit oude autobatterijen lood gerecycleerd. In 2023 werd op die manier 61.000 ton lood verkocht: een record voor Campine. Het bedrijf is ook een belangrijke producent van de vlamvertrager antimoontrioxide.

De omzet in 2023 bedroeg 322 miljoen euro: en stijging met 2 procent en het hoogste cijfer ooit. Vooral het totale verkoopvolume steeg (+36 procent), met dank aan drie Franse recyclagefabrieken die het bedrijf in 2022 overnam. Lagere metaal- en grondstofprijzen remden de omzetstijging af.

De ebitda-winst (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 26,8 miljoen euro, ook een record. Netto blijft daar 13,7 miljoen euro van over. In 2022 was dat nog 15,8 miljoen euro, maar toen was er een boekhoudkundige meevaller van 6,5 miljoen euro.

Campine stelt een dividend voor van 3 euro bruto per aandeel, tegen 2,5 euro een jaar eerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER