Heel wat hinder op het treinverkeer in en richting Brussel.
Foto: VRT NWS

Hinder voor treinverkeer naar Brussel nadat Eurostar doorzocht moest worden door mogelijke bommelding

Op de Eurostar vanuit Dortmund die in Brussel-Noord werd stilgelegd, werd niks verdachts gevonden door de spoorwegpolitie. Volgens reizigers werd omgeroepen dat het om een bommelding ging, maar de federale politie laat weten dat het vals alarm was. Het treinverkeer in en rond de hoofdstad was een tijdlang ernstig verstoord, maar de treinen kunnen ondertussen opnieuw rijden. NMBS geeft aan dat vertragingen mogelijk blijven. 

Heel wat treinreizigers in of onderweg naar de hoofdstad stonden vanochtend een tijdlang stil omdat het treinverkeer zwaar verstoord was richting Schaarbeek en Brussel. De NMBS zou in de treinen hebben afgeroepen dat er sprake was van een bommelding, zo getuigen verschillende reizigers. 

De federale politie kon alleen bevestigen dat er een Eurostar vanuit Dortmund onderweg naar Parijs werd stilgelegd in Brussel-Noord. De spoorwegpolitie heeft op de trein een zoeking gedaan. Ondertussen werd op de trein niks verdachts gevonden, waardoor het treinverkeer opnieuw kan rijden. 

NMBS laat in de app en op de website ook weten dat het probleem opgelost is, maar dat reizigers rekening moeten blijven houden met mogelijke vertragingen. De spoorwegmaatschappij raadt aan om de schermen in de stations en de app te raadplegen voor de laatste informatie. 

Meest gelezen