Lotto Dstny verlengt contract van Maxim Van Gils

Lotto Dstny heeft het contract van Brasschatenaar Maxim Van Gils met twee jaar verlengd tot 2026, zo bevestigt de wielerploeg.

Bron: BELGA

De 24-jarige Van Gils maakt sinds 2018 deel uit van het team, eerst als belofte (U23) en sinds 2021 bij de profs. Hij begon dit seizoen overtuigend met onder meer winst in een tijdrit in de Ruta del Sol, een derde plaats in de Faun Drôme Classic én Strade Bianche en een zevende plaats in Milaan-Sanremo.

“Lotto Dstny voelt als een tweede thuis”, zegt Van Gils. “Ik ben hier al ruim vijf jaar en iedereen is als een familie geworden.”

© BELGA

Van Gils start vandaag in de Ronde van Catalonië en wil zich daarna ook tonen in de Ardense klassiekers. “Ze komen er snel aan en ik hoop er ook goed te presteren. Het zou leuk zijn als ik de komende twee jaar mijn niveau kan blijven optrekken en Lotto Dstny helpen terug te keren naar de World Tour.”

Enkele dagen geleden maakte het team ook al de contractverlenging bekend van de 22-jarige Lennert Van Eetvelt, vorige maand winnaar van de UAE Tour.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen