Themabeeld© Shutterstock

Vrouw overleden na aanval door beer in Slovakije, twee gewonden bij tweede aanval

In Slovakije is vrijdag een vrouw overleden na een aanval door een beer. Een dag later raakten ook twee andere mensen gewond bij een aanval door een beer, het is niet duidelijk of het om hetzelfde dier gaat.

jvh
Bron: The Independent, BBC

De Wit-Russische vrouw (31) maakte vrijdag een wandeling met haar vriend in de Demänovská-vallei in het Tatragebergte, in het noorden van Slovakije. Tijdens die wandeling kwamen ze een beer tegen, en sloegen ze in verschillende richtingen op de vlucht.

De man kon zichzelf in veiligheid brengen, en bracht de hulpdiensten op de hoogte. Die vond het levenloze lichaam van de vrouw vrijdagavond, met de hulp van snuffelhonden. De beer bevond zich op dat moment nog in de onmiddellijke omgeving, en moest door een boswachter weggejaagd worden met geweerschoten. Het is niet duidelijk of de vrouw werd gedood door de beer, dan wel of ze om het leven kwam bij een val tijdens haar vlucht.

Tweede aanval

Zaterdag raakten ook twee mensen gewond bij een aanval door een beer in het dorp Liptovský Mikuláš, zo’n twintig kilometer verderop. Een 49-jarige vrouw liep een verwonding op aan haar schouder, en een 72-jarige man raakte gewond aan het hoofd. De politie verjoeg het dier uit het dorp. Het is niet duidelijk of het om dezelfde beer gaat.

Bruine beren werden in de jaren 1930 uitgeroeid in Slovakije, maar de populatie heeft zich de afgelopen decennia hersteld. Er bevinden zich momenteel naar schatting zo’n 1.275 exemplaren in het land. Het aantal aanvallen door beren is de laatste jaren dan ook aan een opmars bezig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer