Treinverkeer hervat na bommelding op Eurostar in Brussel-Noord, grote vertragingen op het spoor

Archiefbeeld© BELGA

Brussel -

Tussen de stations van Schaarbeek en Brussel-Noord stond maandagochtend een Eurostar-trein stil na een incident. “De Spoorwegpolitie is ter plaatse om een sweeping uit te voeren op de trein”, zegt Jana Verdegem van de federale politie. Intussen komt het treinverkeer weer langzaam op gang. Twee reizigers zijn opgepakt voor verhoor.

Chris Verhaeghe, tg

Volgens de politie gaat het om een Eurostar-trein die van Keulen onderweg was naar Brussel-Zuid. Aan boord van de trein bevond zich een reiziger die voor problemen zorgde. Hij uitte bedreigingen en zou gezegd hebben dat er een bom aan boord was.

Daarop werd geen risico genomen. De trein werd in Brussel-Noord tegengehouden voor een politie-interventie. De NMBS of Infrabel willen niet officieel bevestigen dat het om een bomdreiging ging. Maar de trein werd volledig doorzocht door agenten en een speurhond. Er werd niets gevonden, maar twee reizigers werden wel opgepakt.

Dimitri Temmerman van de NMBS zegt dat twee sporen in de richting van Brussel afgesloten werden. “Wat voor grote problemen zorgde op het spoor maandagochtend.” Tegen 10 uur kon het treinverkeer hervatten. Maar de vertragingen zullen nog even aanslepen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen