Van Vincent Euvrard tot Felice Mazzu: dit was de trainerswals in de Jupiler Pro League dit seizoen

Felice Mazzu is niet langer trainer van Charleroi. De coach werd vlak voor de start van de play-offs aan de kant geschoven bij de Carolo’s. Hoog tijd voor een update van de trainerswals in het seizoen 2023-2024 in de Jupiler Pro League.

Vincent Van Genechten, Jens Jacobs
Bron: BELGA

24 juli: Vier dagen voor het begin van het nieuwe seizoen ontslaat promovendus RWDM coach Vincent Euvrard.

25 juli: RWDM stelt de Braziliaan Claudio Caçapa aan als opvolger van Vincent Euvrard. Caçapa krijgt als assistenten zijn landgenoot Anderson Luiz dos Santos Valiñas (T2) en Igor de Camargo (T3), met een verleden bij de Brusselaars, naast zich.

25 september: Rode lantaarn KV Kortrijk neemt afscheid van hoofdcoach Edward Still na een teleurstellende seizoensstart in de Jupiler Pro League (2/24). Ook assistent Mario Kohnen en videoanalist Thomas Lambert moeten hun biezen pakken. Joseph Akpala neemt op interimbasis over.

28 september: Glen De Boeck neemt over bij rode lantaarn KV Kortrijk. Hij ondertekent er een contract tot medio 2026.

13 oktober: Oud-Heverlee Leuven ontslaat Marc Brys na een samenwerking van 3,5 jaar.

© Isosport

2 november: KV Mechelen en Steven Defour nemen in onderling akkoord afscheid van elkaar. T2 Fred Vanderbiest neemt ad interim over.

3 november: Oud-Heverlee Leuven heeft met Oscar Garcia de opvolger voor Marc Brys beet. De Spanjaard ondertekent een contract tot 2026 aan Den Dreef.

8 november: KV Mechelen kiest voor Besnik Hasi als nieuwe trainer. De 51-jarige Kosovaar zet zijn krabbel onder een verbintenis tot het einde van het seizoen.

2 december: Westerlo zet coach Jonas De Roeck aan de deur na slechts twee zeges in zestien competitieduels. Hij was 2,5 jaar hoofdcoach van de Kemphanen.

6 december: KV Kortrijk neemt na twee maanden dienstverband alweer afscheid van T1 Glen De Boeck. Die kon in negen wedstrijden slechts twee keer winnen. Assistent Joseph Akpala nam een tijdje opnieuw over.

12 december: Assistent-coach Rik De Mil verlaat Club Brugge en gaat aan de slag als hoofdcoach bij Westerlo. De Mil volgt Jonas De Roeck op en ondertekent bij de Kemphanen een contract voor 2,5 seizoenen.

31 december: Na een half seizoen wordt Carl Hoefkens ontslagen als hoofdcoach bij Standard Luik, dat al zes wedstrijden op rij niet meer kon winnen.

© Isosport

4 januari: Ivan Leko is de opvolger van Carl Hoefkens als hoofdcoach van Standard. De Kroaat ondertekende in Luik een contract voor 2,5 jaar.

6 januari: KV Kortrijk vindt zijn hulpdokter in IJsland. Freyr Alexandersson neemt de taken van Akpala als T1 over in het Guldensporenstadion. De 41-jarige IJslander ligt nog onder contract tot eind juni 2026.

11 februari: Vijf speeldagen voor het einde van de reguliere competitie worden Claudio Caçapa en zijn assistent ontslagen bij promovendus RWDM, enkele uren na de 0-4-thuisnederlaag tegen Antwerp. Igor De Camargo neemt tijdelijk over.

13 februari: RWDM stelt de Fransman Bruno Irles aan als nieuwe coach. Hij ondertekent een contract tot het einde van het seizoen.

16 maart: Eupen moet het behoud afdwingen zonder Florian Kohfeldt. De 41-jarige Duitse trainer maakt na het 4-0-verlies tegen Standard op de slotspeeldag van de reguliere competitie bekend dat hij de club verlaat.

18 maart: Club Brugge beëindigt de samenwerking met zijn Noorse coach Ronny Deila daags na het 2-1-verlies tegen Sint-Truiden op de laatste speeldag voor de play-offs. Nicky Hayen, trainer van Cub NXT, neemt ad interim over.

20 maart: Charleroi neemt in aanloop naar de Relegation Play-offs afscheid van hoofdcoach Felice Mazzu. Assistent Frank Defays neemt voorlopig over in afwachting van een nieuwe T1.

23 maart: RWDM zet Bruno Irles na amper vijf wedstrijden alweer op de keien. Yannick Ferrera neemt over en moet degradatie proberen te vermijden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer