De overwinning bracht heel wat getapte biervaten met zich mee.
Foto: Radio2

Supporterscafé Nieuwendyck gaat uit zijn dak na triomf van Jasper Philipsen in Milaan-Sanremo: "Niet verwacht, maar wel gehoopt"

In supporterscafé Nieuwendyck in Itegem zijn ze nog niet bekomen van de winst van Jasper Philipsen in Milaan-Sanremo. Zaterdag won hij de klassieker na een spannende sprint. Luc Van den Eynde, de uitbater van het supporterscafé, blikt terug op een goed feestweekend. "Ik heb niet geteld hoeveel vaten bier erdoor zijn gegaan."

Het was zaterdag nagelbijten voor alle supporters in café Nieuwendyck in Itegem, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg. Het café is een van de supporterslokalen van wielrenner Jasper Philipsen uit Ham. Na een spannende sprint won Philipsen Milaan-Sanremo, de eerste klassieker van het wielerseizoen.

De wedstrijd eindigde met een spannende sprint tussen Jasper Philipsen en Michael Matthews. "De rillingen lopen door je lichaam op dat moment. Iedereen leeft mee met Jasper", vertelt Luc Van den Eynde bij ‘Goeiemorgen morgen!’ (Radio2). "We hadden de overwinning niet verwacht, maar wel gehoopt. Hopen is waarom we supporters zijn van Jasper."

Spectaculaire ontvangst voor Jasper

De overwinning van Jasper Philipsen werd stevig gevierd. "Alle 200 leden waren aanwezig", zegt Luc. "Er zijn wel wat vaten bier gedronken, maar ik heb niet geteld hoeveel. Zelfs de vrouwen deden mee. Het was een leuke bedoening."

De supportersclub heeft Jasper inmiddels ook gehoord. "Het was een ongelofelijk moment voor hem, maar hij kan de overwinning nog niet plaatsen." Luc hoop dat Jasper binnenkort ook eens passeert in zijn café. "Nu heeft hij het te druk met de komende wedstrijden om langs te komen. Als we hem zien, beloven we een spectaculaire ontvangst. We gaan zeker en vast een feestje bouwen!"

BELUISTER - Het gesprek met café-uitbater Luc in 'Goeiemorgen morgen!'

Meest gelezen