Agenten van de DSU / Misdaadexpert Faroek Özgünes
Volledig scherm
PREMIUM
Agenten van de DSU / Misdaadexpert Faroek Özgünes © Photo News

“Ze komen binnen en onderhandelen. Als dat niet lukt gooien ze een flashgranaat”: hoe is het zo fout kunnen lopen?

In Lodelinsart kent een interventie van de Directie Speciale eenheden (DSU) een dodelijke afloop voor één van de agenten en de verdachte: hoe is het zo fout kunnen lopen? En waarvoor wordt de dienst zoal ingezet? Vijf vragen aan Faroek Özgünes, misdaadexpert bij HLN en VTM Nieuws. “Ze zijn berucht en beroemd als sluipschutter. Vanop zeer grote afstand kunnen zij iemand uitschakelen, wat ze ook al deden.”

  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    55

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. DEBAT VAN DE DAG. Moeten middenvakrijders vaker en strenger gestraft worden?
    11

    DEBAT VAN DE DAG. Moeten midden­vakrij­ders vaker en strenger gestraft worden?

    Middenvakrijders: een van de grootste ergernissen in het verkeer. Jaarlijks krijgen gemiddeld 2.000 bestuurders die op het middenvak van de autosnelweg blijven rijden een boete in de brievenbus. En die kan oplopen van 116 euro tot 160 euro. Maar is dat voldoende? Of moeten middenvakrijders vaker en strenger gestraft worden? Vanavond bundelen we jullie interessantste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.