Gyrano Kerk viert zijn doelpunt tegen Union.© BELGA

Antwerp pakte 15 op 30 tegen andere clubs in top zes: Great Old zou derde blijven met dat rapport in de play-offs

De samenstelling van de Champions’ Play-offs is gekend. Antwerp begint eraan als derde en zou op basis van de resultaten in de reguliere competitie tegen de andere teams in de play-offs ook derde eindigen. Union en Anderlecht sprokkelden de meeste punten in de onderlinge duels.

Koen Frans

Sinds gisteren zijn alle deelnemers aan de Champions’ Play-offs gekend. Dit is de stand bij de start van de play-offs:

1. Union Saint-Gilloise: 35

2. RSC Anderlecht 32*

3. Royal Antwerp FC 26

4. Club Brugge 26*

5. Cercle Brugge 24*

6. KRC Genk 24*

Bij de ploegen met een ster is het puntenaantal na halvering naar boven afgerond. Bij een gelijke stand zijn de ploegen zonder ster in het voordeel.

Als we kijken naar de resultaten in de reguliere competitie dan pakten Union en Anderlecht exact evenveel punten tegen de andere ploegen in de Champions’ Play-offs: 19 op 30. Union en Anderlecht wonnen in die onderlinge duels vijf keer en speelden vier keer gelijk. Ze verloren ook allebei maar één keer. Union op eigen veld van Genk (0-2), Anderlecht op Union (2-0).

Antwerp blijft derde

Antwerp pakte in de reguliere competitie 15 op 30 tegen de vijf tegenstanders in de Champions’ Play-offs. Het won thuis van Club Brugge, Genk en Cercle en ging ook winnen op Cercle. Antwerp speelde daarnaast nog twee keer gelijk tegen Union en ook een keertje tegen Anderlecht. Verliezen deed het op Anderlecht, Club en Genk.

LEES OOK. Antwerp-coach Van Bommel is “zwáár realistisch” richting kampioenstitel: “Maar ik ga mijn Union-collega nog niet feliciteren”

Om de Champions League te halen zal Antwerp tegen de topclubs beter moeten presteren dan in de reguliere competitie.© BELGA

Als Antwerp die cijfers herhaalt in de play-offs, dan blijft het derde en mag het volgend jaar in de tweede kwalificatieronde van de Europa League aantreden. Om alsnog de Champions League te halen zal Antwerp tegen de topclubs beter moeten presteren dan in de reguliere competitie. Nog dit: Cercle Brugge won geen enkele keer van de andere ploegen in de top zes. Het verloor zeven keer en speelde drie keer gelijk, waaronder twee keer tegen Club.

Punten in de reguliere competitie tegen ploegen in Champions’ Play-offs:

1. Union Saint-Gilloise: 19/30

2. RSC Anderlecht: 19/30

3. Royal Antwerp FC: 15/30

4. KRC Genk: 12/30

5. Club Brugge: 11/30

6. Cercle Brugge: 3/30

Ranking na Champions’ Play-offs op basis van resultaten in reguliere competitie:

1. Union Saint-Gilloise: 54

2. RSC Anderlecht: 51*

3. Royal Antwerp FC: 41

4. Club Brugge: 37*

5. KRC Genk: 36*

6. Cercle Brugge: 27*