Lijsttrekker voor het Europees parlement Rudi Kennes, voorzitter Raoul Hedebouw en Geels federaal parlementslid Greet Daems trapten in Geel de (Kempense) PVDA On Tour af.© RR

PVDA trapt Kempense tournee af

Geel/Herentals/Turnhout/Balen -

Met een startmoment in Geel heeft PVDA zijn Kempense promotiecampagne op gang getrapt. De zaal Empire foyer liep zondag flink vol voor toespraken van nationaal partijvoorzitter Raoul Hedebouw en het Geelse federaal parlementslid Greet Daems.

De kopstukken stelden het verkiezingsprogramma voor, dat de nadruk legt op eerlijke belastingen, koopkracht, een sociaal klimaatbeleid en de strijd tegen de graaicultuur. Die thema’s bleken volgens de ‘Grote Bevraging’ van PVDA bij 100.000 Belgen hen het meest bezig te houden.

“Met die resultaten zijn we aan de slag gegaan”, Greet Daems, die in juni op de tweede plaats staat op de Kamerlijst. “Met als resultaat ons gedurfd verkiezingsplan, dat we nu dus voorstellen. Tussen 11 maart en 29 april trekken we het land door met ons verkiezingsplan en doen we verschillende plaatsen in de Kempen aan. We willen onze score in deze regio verdubbelen, dat is voor ons de inzet van de verkiezingen. We zijn een partij die altijd aan de kant van de gewone mensen staat. Daarom vinden we het erg belangrijk om ook rechtstreeks in dialoog te gaan over onze voorstellen.”

PVDA on Tour passeert in Herentals (5 april) met Vlaams lijsttrekker Jos D’Haese en met Rudi Kennes, in Turnhout (6 april) met Jos D’Haese en kandidaat voor de Kamer Manal Toumi en in Balen (27 april) met lijsttrekker voor de Kamer Peter Mertens. (ho)

Aangeboden door onze partners