De middelbare school LAB Sint-Amands. Rechts: leraar Y. (26).
Volledig scherm
PREMIUM
De middelbare school LAB Sint-Amands. Rechts: leraar Y. (26). © David Legreve

Leerkracht (26) van school in Sint-Amands mag cel verlaten, maar onderzoek naar relatie met leerlinge (13) gaat verder

De 26-jarige Y., leraar in de middelbare school LAB Sint-Amands, is vrijgelaten uit de gevangenis. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent beslist. De twintiger werd vorige maand opgepakt na een klacht van de ouders van een 13-jarige leerlinge, met wie hij een relatie zou gehad hebben. Ondanks de vrijlating wordt het onderzoek verder gezet. De leerkracht kreeg bovendien duidelijke voorwaarden opgelegd.

  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. Fan van ‘Nonkels’? Deze drie tuincentra uit het Waasland schitteren in tweede seizoen: “Wie goed kijkt, ziet ons in beeld”
    PREMIUM

    Fan van ‘Nonkels’? Deze drie tuincentra uit het Waasland schitteren in tweede seizoen: “Wie goed kijkt, ziet ons in beeld”

    In het tweede seizoen van kijkcijferhit ‘Nonkels’ wordt dan wel bijna uitsluitend West-Vlaams gesproken, een groot deel van de opnames vond plaats in het Waasland. Drie familietuinzaken uit de regio vormden het decor voor het fictieve West-Vlaamse tuincentrum ‘De Tuin van Eden’ waar Wim Opbrouck als Christian Van Eeden de plak zwaait. Wij gingen met de zaakvoerders praten. “Een filmpje dat Jelle De Beule opnam als Luc Persyn, voor onze sociale media, werd meer dan een half miljoen keer bekeken.”
    Zele, Lokeren, Temse