13-jarige op heterdaad betrapt terwijl hij vuurwerkbom aan woning in Borgerhout hangt

Borgerhout -

De Antwerpse politie heeft zondagavond in Borgerhout een 13-jarige jongen opgepakt. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij een vuurwerkbom aan de voordeur van een woning aan het hangen was. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Hoe de politie zondagavond juist op de jongen uitkwam, is niet helemaal duidelijk, maar een patrouille kon hem wel op heterdaad klissen. De jonge tiener was een explosief, een type cobra-vuurwerk, aan de voordeur van een woning in de Koolstraat in Borgerhout aan het vastmaken. Na zijn arrestatie werd hij voor de jeugdrechter geleid, bevestigt Antwerps parket. “Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht”, luidt het.

Vrijdagavond werd in de Ferdinand Berckmansstraat in Borgerhout een aanslag gepleegd met een soort brandbom. Daar zagen getuigen na de explosie twee jongemannen weglopen die er ongeveer 16 jaar uitzagen. Op de beschadigde deur bleef na de aanslag ook een boodschap achter: ‘Kaai 1700.’ Een verwijzing naar een drugsgevoelige containerterminal in de haven van Antwerpen. Op dit moment heeft het er volgens onze informatie alle schijn van dat de aanslag een vergissing was: achter de geviseerde deur lijkt niemand te wonen die in de internationale cocaïnetrafiek betrokken is. (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen