Actrice Lynn Van den Broeck onthult hoeveel ze verdient voor haar rol in ‘Thuis’

Thuis-actrice Lynn Van den Broeck vertelt in De tafel van Gert openhartig over hoeveel ze verdient voor haar rol als Viv in de serie Thuis. “Ik ben zelfstandig en factuur maandelijks zo’n 3.500 euro voor zeven of acht draaidagen”, aldus Lynn. Per draaidag verdient de actrice ongeveer zo’n 500 euro bruto.

emke

Elke aflevering legt Gert Verhulst een vraag uit de actualiteit voor aan zijn gasten. Na een debat over kinkhoest, mazelen en fraude werd het thema loon aangesneden. “Mag iedereen weten wat je verdient?”, vroeg Gert aan zijn gezelschap. Vier van de zes gasten antwoordden ‘ja’, onder wie Thuis-actrice Lynn Van den Broeck. “Ik vind dat interessant op de set onder collega’s om te weten wat ze verdienen”, zegt ze. “Zo weet je of je zelf nog kan onderhandelen over de prijs. Als je collega bijvoorbeeld meer verdient, kan je dat bedrag ook voorstellen. Sommige werkgevers vinden dat niet fijn en vragen om dat niet onderling te bespreken.”

LEES OOK. Wat verdienen de acteurs van ‘Thuis’? “Rosa verdiende meer dan Nancy, en ik denk niet dat ze dat van elkaar weten”

Iemand uit het publiek was wel benieuwd naar hoeveel dat acteerwerk nu juist oplevert. Zoals ze in het programma had toegegeven, was dat een vraag die ze niet uit de weg ging. “Het is moeilijk om een vast bedrag te geven, want ik ben zelfstandig dus elke maand is anders”, zegt ze. Om een voorbeeld te geven, neemt ze haar werk op de set van Thuis. “Ik factureer rond de 3.500 euro per maand voor zeven tot acht draaidagen. Daar gaat dan nog van alles af.” Dat komt overeen met ongeveer 500 euro bruto per draaidag.

LEES OOK. Na de onthulling van Lynn Van den Broeck: hoeveel verdienen andere BV’s aan hun tv-optredens?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER