© AFP

“Al meer dan honderd meldingen van problemen na VW-update”

De Gentse advocaat Herman Van Maldeghem heeft naar eigen zeggen al meer dan honderd meldingen ontvangen van mensen die problemen ondervinden met hun Volkswagen-auto, nadat de fabrikant de beruchte “sjoemelsoftware” had weggewerkt. Na berichtgeving daarover in Het Nieuwsblad, blijven de klachten binnenstromen.

Volgens Van Maldeghem krijgen mensen na de update soms te maken met pannes. “Sommigen vallen stil op de autosnelweg, kunnen amper snelheid maken of krijgen te maken met een schuddende wagen”, zegt hij. Raadt hij de update dan af? “Juridisch gezien kunnen we dat niet maken.” Bestuurders dreigen bijvoorbeeld hun garantie kwijt te spelen. Bovendien zouden garagisten instructies krijgen om de update hoe dan ook te installeren.

Volkswagen-importeur D’Ieteren gaf in Het Nieuwsblad toe dat er problemen opduiken, maar voegde eraan toe dat dit maar af en toe gebeurt. “Niet rechtstreeks door de software, maar bij andere onderdelen. Vaak gebeurt dit bij slecht onderhouden auto’s”, zegt woordvoerder Jean-Marc Ponteville. Die uitspraak valt volgens Van Maldeghem slecht bij de VW-bestuurders. “Het is heel spijtig dat VW het op een slecht onderhoud steekt.”

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer