Parcours van WK Gravel tussen Halle en Leuven voorgesteld

Het parcours van het wereldkampioenschap gravelbike is officieel voorgesteld in Halle, startplaats van dat WK. Het Nationaal Park Brabantse Wouden vormt het decor voor de wedstrijd.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Het parcours ligt bijna volledig op Vlaams-Brabantse bodem. Starten doen de renners in Halle. Daarna trekt de karavaan via de Brabantse Wouden, met passages in het Hallerbos, het Zoniënwoud, het Mollendaalbos, Meerdaelwoud en Heverleebos. Ook het EK/BK gravel van september vorig jaar, toen Jasper Stuyven als eerste over de meet kwam, deed verschillende van die stroken aan.

“Dit gebied is een waar paradijs voor wie houdt van onverharde gravelwegen, monumentale bomen en pittige hellingen in holle wegen die diep in het landschap snijden”, stelt de organisatie in een persbericht.

Op zaterdag 5 oktober is het aan de elite vrouwen, een dag later strijden de elite mannen voor de regenboogtrui. De vrouwen werken een tocht van 133 kilometer af, voor de mannen is er een parcours van 179 kilometer voorzien. Op beide wedstrijddagen wordt er ook gekoerst voor de wereldtitel in de andere leeftijdscategorieën, en er is ook een recreatieve graveltocht voor het brede publiek georganiseerd. De finish ligt voor alle wedstrijden in Leuven.

In Leuven en Halle worden officiële fandorpen opgebouwd. In de fanzone in Leuven wordt ook een Gravel Expo opgezet, met informatie over de nieuwste gravelproducten en -fietsen.

De voorbije twee edities van het WK gravelbike vonden steeds plaats in de Italiaanse regio Veneto. Vorig jaar kroonden Katarzyna Niewiadoma en Matej Mohoric zich tot wereldkampioenen.

Meer info

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer