Themabeeld.© Versuz

Vechtpartij tussen vrouwen in Versuz eindigt met gebroken glas in het oog

Hasselt -

Een avondje stappen in de Versuz eindigde voor een 27-jarige Albanese op de operatietafel. Twee dames smeten met glazen naar haar hoofd na een banale ruzie. De vrouw houdt er een verminderd gezichtsvermogen aan over. Haar twee belaagsters verschenen dinsdag voor de rechtbank.

Geert Houben

Halloweenavond 2022 had een feest moeten worden, maar draaide uit op een drama voor een bezoekster en haar Hasseltse vriend. Het kwam er tot een ruzie met enkele VIP-gasten op de bovenverdieping in de Hasseltse discotheek Versuz.

Aanleiding was een man die zich te opdringerig had gedragen en de boel op stelten zette. Het slachtoffer kreeg na een opmerking een klap in het gezicht. Daarop lieten twee vrouwen van nu 20 en 30 jaar uit het Antwerpse zich evenmin onbetuigd. Ze grepen naar glazen en bekogelden de Albanese vrouw. Een glas spatte in tal van stukken uit elkaar in haar gezicht met dramatische gevolgen.

Video

“Het is een heel vage situatie. Er was een ruzie waar ik niets mee te maken had. Ik ben glazen beginnen gooien, maar het is nooit de bedoeling geweest om haar te raken”, probeerde de jongste verdachte dinsdag in de Hasseltse rechtbank. Haar vriendin hield het erop dat ze begon te gooien nadat ze zelf een glas tegen zich had gekregen. “Toch is het uitgesloten dat ik haar heb gerakt.”

Het slachtoffer belandde op de spoedafdeling en hield er volgens haar advocate naast lichamelijk ook psychisch lijden aan over. Een tijdje verbleef ze zelfs in de psychiatrische instelling van Asster in Sint-Truiden. Haar advocate vroeg om de aanstelling van een deskundige om de schade te begroten. Voor haar vriend werd een schadevergoeding gevraagd.

Tot een vordering door het parket kwam het niet. Het slachtoffer stelde over een video te beschikken een tiental minuten voor ze het glas in haar gezicht kreeg. Er werd gevraagd om deze toe te voegen aan het dossier om zo op z’n minst een betere kijk te krijgen op wie waar stond. De zaak krijgt nu een vervolg op 11 juni voor de rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer