© Isosport

VIDEO. Was dit de druppel? Genk-verdediger Kayembe en Madsen (Westerlo) spelen de bal naar elkaar in salonremise

Sinds zondagavond is er al heel wat inkt gevloeid over de salonremise in Westerlo-Racing Genk. Het staakt-het-vuren bleef overigens niet zonder gevolgen: Rik De Mil werd ondertussen de laan uitgestuurd bij Westerlo. Bovendien bekijkt de voetbalbond of hij stappen kan ondernemen tegen de Kemphanen.

Dennis Rosiers

LEES OOK. Rik De Mil met onmiddellijke ingang ontslagen bij Westerlo: “Aanvaarden niet dat er getwijfeld zou worden aan onze normen en waarden”

In de slotfase gooiden Westerlo en Racing Genk het op een akkoordje. De Limburgers tikten minutenlang de bal rond, terwijl de Westerlo-spelers toekeken.

Het markantste tafereel moest toen nog komen. Plots vond Genk-verdediger Joris Kayembe het nodig een pass te versturen aan tegenstander Nicolas Madsen. Ondanks de lege doelmond –Maarten Vandevoordt stond naast zijn doel – besloot de middenvelder van Westerlo niet op doel te schieten. De Deen van Westerlo deed wel alsof hij op doel zou besluiten, maar kaatste vervolgens het leer doodleuk weer in de voet van Kayembe.

LEES OOK. Westerlo moet sanctie vrezen: bondsparket overweegt actie tegen Kempenaars voor gebrek aan fair play of wedstrijdvervalsing

Bekijk hier de opmerkelijke beelden:

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL