Aster Vranckx.© BELGA

Voor Aster Vranckx is elke selectie bij de Rode Duivels een “kans om zich te tonen”

Aster Vranckx beschouwt elke samenkomst met de Rode Duivels als een kans om zijn kwaliteiten te tonen. “Ik moet mezelf zijn en mijn energie overbrengen”, vertelde de 21-jarige middenvelder van Wolfsburg dinsdag tijdens een persmoment in Tubeke.

Bron: BELGA

Deze samenkomst voor de oefeninterlands tegen Ierland (zaterdag) en Engeland (dinsdag) is de laatste voor die van het EK. De spelers krijgen nog een laatste mogelijkheid om zich te bewijzen tegenover bondscoach Domenico Tedesco. “Elk kamp is een grote kans om mij te tonen”, legt Vranckx uit. “Het is dus niet het belangrijkste, ook al is het belangrijk. Ik kom naar elke samenkomst in het besef dat ik mijn best moet doen. Ik moet proberen mezelf te zijn en zoveel mogelijk energie in mijn spel proberen te leggen.”

Vranckx, viervoudig Rode Duivel, komt naar Tubeke met weinig speelminuten in de benen. Hij stond niet meer in de basis sinds 4 februari en was tijdens de laatste vier wedstrijden invaller. “Ik had een blessure en daarna kreeg ik weinig minuten. Maar ik voel mij in vorm”, onderstreepte hij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met een reeks van elf matchen zonder zege en een trainerswissel, Ralph Hasenhüttl verving Niko Kovac, beleeft Wolfsburg moeilijke tijden. “Dit is een lastige fase voor de club. Er is een nieuwe trainer. Ik hoop dat we nog ambitieus kunnen zijn en opklimmen. Een nieuwe trainer kan een nieuwe start betekenen.”

Hoe dan ook behoudt Vranckx het vertrouwen van Tedesco. “We hebben een goede relatie. Hij laat mij vrij in mijn spel, laat mij de speler zijn die ik ben. Hij vraagt mij alleen om te doen wat ik wil en ik volg zijn tactische richtlijnen.”