143 paaseitjes van 12 supermarkten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?
Niets zo erg als dénken dat je een heerlijk paaseitje met melksmaak gekozen hebt om op te eten en vervolgens je tanden in een eitje met banaansmaak te zetten. De verpakkingen rond paaseitjes zien er leuk uit, maar ze zijn vooral misleidend. Ontdek in de grote HLN-paaseitjesgids de smaken achter de papiertjes van 143 paaseitjes van 12 verschillende supermarkten en bekende merken.
Aldi voegt geen nieuwe smaken aan het aanbod toe dit jaar. Wel opvallend: de smaken melk met banaan, wit met pistache en puur vanille verdwijnen. Dat eitjes met bananensmaak niet de grootste favoriet zijn, wisten we al langer dan vandaag. Zien we ze binnenkort uit het volledige paaseitjesaanbod verdwijnen?
Naast banaansmaak blijken paaseitjes met aardbeiensmaak ook iets minder populair: de aardbei in het assortiment van Albert Heijn maakt dit jaar plaats voor een framboossmaak mét knettersuiker. Verder voegt de Nederlandse supermarktketen de toegankelijke smaken melk brownie en wit discodip toe. De verpakkingen veranderden tegenover vorig jaar, maar de chocolade smaakt gelukkig nog altijd even lekker.
Carrefour voegt dit jaar geen nieuwe smaken toe en behoudt hetzelfde assortiment. Met de klassiekers kan je nooit iets fout doen: melk, wit, puur én een pralinéversie daarvan. Less is more.
Waar de ene supermarkt het sober houdt wat smaken van paaseitjes betreft, pakt Colruyt uit met maar liefst 34 smaken van het merk Choklabar in één groot pick-and-mix-meubel. Het idee erachter? Je kan uit elk bakje een papiertje kiezen in de kleur die je zelf wil en je eigen mix samenstellen. Maar natuurlijk wil je ook wéten wat je kiest. Sta je voor dat grote assortiment? Dan weet je dankzij de gids hieronder meteen welke chocolade je in je mandje legt. Je ontdekt 7 nieuwe smaken waaronder wit limoncello, melk chocolademousse en puur vanille.
Naast Chocklabar vind je ook nog 8 smaken van het huismerk Boni. De HLN-favoriet? Melk speculoos!
Delhaize houdt het net zoals Carrefour bij de klassiekers dit jaar: melk, puur, wit en een pralinéversie van elke smaak. Wit vind je terug in een goudgele verpakking, maar dit eitje ontbreekt op de foto. De soort was in maar liefst 3 (!) vestigingen uitverkocht toen we op paaseitjeszoektocht gingen.
Daarnaast vind je bij Delhaize en Albert Heijn verschillende smaken terug van het merk Delicata, net zoals de voorbije jaren. Let op: het aanbod van Delicata is uitgebreider dan de smaken die je terugvinden in deze twee supermarkten. Over de puur advocaat twijfelen we, maar die melk karamel-zeezout blijft ons hartje bekoren.
Opvallende vaststelling: de paaseitjes melk praliné, puur praliné en wit praliné van Albert Heijn en Delhaize blijken exact hetzelfde te zijn. Enkel de prijs verschilt: voor 500 gram tel je bij Albert Heijn 3,49 euro neer, bij Delhaize 3,95 euro.
Jumbo was vorig jaar dé grote nieuwkomer met een enorm assortiment aan verschillende smaken. Daarbij schuwde de Nederlandse supermarkt geen enkele smaakcombinatie, en dat is dit jaar opnieuw het geval. Met melkchocolade met stroopwafel in tot witte chocolade met tiramisu: voor ieder wat wils. Stracciatella, kokos, aardbei en framboos verdwenen uit het assortiment en maken plaats voor melk met koekjesdeeg en wit met discodip. Die twee nieuwe smaken waren uitverkocht. Koekjesdeeg vind je terug in een donkerblauwe verpakking met lichtblauwe en gele stippen, de discodip zit in een roos jasje met gele en witte stippen.
Lidl kent geen grote veranderingen aan het assortiment dit jaar. Wel opvallend: hun Favorina-smaken vind je sinds dit jaar in de rekken terug in een potje, zonder de kleurrijke papiertjes. In de winkel zelf is er dus nog een uitgebreider aanbod aanwezig.
Milka wijzigt dit jaar niets aan het aanbod, de nieuwe verpakkingen sinds vorig jaar blijven ook behouden.
Leonidas voegt twee nieuwe smaken toe aan het al uitgebreide assortiment: extra puur en chocoladetrio. Een mengeling van melkchocolade, witte chocoladecrème en pure chocoladevlokjes. Getest en goedgekeurd!
Het Belgische chocolademerk Libeert gaat voor melk chocolademousse, melk crispy praliné en en wit amandelpraliné. Vooral die chocolademousse kan ons bekoren.
Alle informatie uit dit artikel werd verkregen op basis van rechtstreekse communicatie met de supermarkten en merken in kwestie om een zo volledig mogelijk overzicht te kunnen geven. Paaseitjes die ontbreken op de foto’s worden expliciet vermeld in de begeleidende tekst.
Benieuwd naar wat nu de allerlékkerste chocolade paaseitjes zijn dit jaar? Ontdek op zaterdag 23/3 de paaseitjestest met Dominique Persoone op hln.be/getest
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”
Vanaf zondag 28 april trekt HLN-chef Piet Huysentruyt op pad door Vlaanderen in een speciaal barbecueseizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag", klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost. Deze keer gaat hij kijken hoé je die perfecte zoutkorst op je dorade krijgt, of een heerlijk varkenshaasje op de grill bakt.Dorade in zoutkorst, veel te zout en veel te papperig. Vanboven niet helemaal hard geworden zoals het moet. -
Gouden Giro1
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
Zaterdag is het eindelijk zover: dan gaat de Ronde van Italië van start. Onze analist Michel Wuyts kijkt ook nu weer in zijn glazen bol. Ben jij het eens met Wuyts of denk je er helemaal anders over? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Giro en maak kans op 5.000 euro cash en nog heel wat andere prachtige prijzen dankzij HLN. -
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
-
PREMIUM
Val je echt af door eerst groenten en daarna pas aardappelen of rijst te eten? Diëtist legt uit
Eerst je groenten, daarna je vlees en je aardappelen pas als laatste: meal sequencing of je maaltijd opeten in de ‘juiste’ volgorde is volop trending op sociale media. Het zou je zin in eten verminderen en je kans op diabetes type 2 verlagen. Hoe kan dat? En helpt dat dan ook om te vermageren? Diëtist Michaël Sels (UZA) geeft advies over de nieuwste gezondheidshype. “Er bestaat een veel eenvoudiger trucje.” -
Elke dag een banaan eten, hoe gezond is dat?
Met gemiddeld 7,71 kilo bananen per inwoner blijft de banaan de meest gekochte fruitsoort volgens de recentste cijfers van VLAM en GfK. Wie een fruitmand op het werk zet, zal het bewijs daarvan zien: de bananen verdwijnen er als eerste uit. Toch hebben bananen niet overal een goede reputatie, want volgens sommigen zouden het dikmakers zijn. Klopt dat? En is het gezond om elke dag een banaan te eten? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsexperte Rosa Luyten lichten toe. -
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
-
Wat mag in de microgolfoven en wat niet? Dankzij dit simpel trucje weet je altijd het antwoord
-
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?
Lekker, gezond én snel koken: voor de meeste gezinnen is het elke dag weer een uitdaging. “Maar dat hoeft het niet te zijn”, vindt Kathleen Brenders. Als mama van drie zonen leerde ze al doende hoe je ondanks een druk weekschema toch voor ieder wat wils op tafel kan zetten, zonder uren in de keuken te staan. Wat zijn haar bespaartips? En hoe houdt ze rekening met alle eetvoorkeuren binnen het gezin? “We bestellen één keer per week boodschappen.” -
PREMIUM2
In de jaren 60 was het gelatine, nu vooral puur: dit vertellen kookboeken over hoe we leven
Kookboeken vertellen wat we graag smikkelen, maar ook hoe we leven en wat we belangrijk vinden. Soms is dat ‘gezond eten’, soms is dat ‘snel tafelen’, elk decennium kende zijn trends. Dit blijkt uit een project van het Centrum Agrarische Geschiedenis. Dat lijstte alle 7.000 (!) kookboeken op die sinds de jaren 60 op de Belgische markt verschenen. Hoe fel zijn onze gewoontes en smaken geëvolueerd door de jaren heen? En hoe koken we vandaag? Een blik in de potten en pannen van vroeger tot nu. -
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?