© Photo News

Dappere Buffel na dood echtgenote: “Ik vroeg me af: een lach op mijn gezicht, kan dat wel?”

Racing Genk-speler Thomas Buffel (36) is weer helemaal terug profvoetballer na de moeilijke periode die hij moest doormaken. De oude krijger van de Limburgers moest begin dit jaar veel te vroeg afscheid nemen van zijn echtgenote Stefanie. “Als er eens een smile op mijn gezicht verscheen, dacht ik: kan dit wel, wat zullen de mensen daarvan zeggen?”, getuigt een dappere Buffel bij Sport/Voetbalmagazine.

wic

Acht weken is Thomas Buffel ertussen uit geweest nadat zijn vrouw Stephanie De Buysser de strijd tegen darmkanker verloor. Maar op 12 maart kreeg hij alweer een basisplaats in de met 0-4 gewonnen competitiewedstrijd bij Westerlo én scoorde hij zelfs meteen. Vieren deed hij met de vingers naar de hemel, zijn ploegmaats vielen hem om de nek en de fans zongen ‘You’ll Never Walk Alone’.

Twee maanden later is Buffel weer volwaardig profvoetballer en basisspeler bij Racing Genk, dat nog steeds uitzicht heeft op Europees voetbal. Het is allemaal wel snel gegaan, vertelt Buffel. “Misschien wou ik mentaal wel meer tijd om thuis eerst alles een plaats en een nieuwe structuur te geven, maar je denkt: sportief moet ik ook nog verder.”

© Photo News

Heel makkelijk is die omschakeling wel niet, is hij eerlijk. “Soms vraag ik mezelf af: wat is het leven met jou voor Stefanie dan waard geweest, als jij voortdoet en weer op zoek gaat naar levensvreugde? En dan denk ik: dat is wat zij mij bijbracht en waarmee ze mij deels maakte tot wie ik ben.”

Ook de twee kinderen die hij met haar kreeg, helpen hem bij de verwerking. “Dat is wat je in zulke momenten dan sterk moet houden. Maar de eerste maanden dat ik weer buiten kwam en er eens een smile op mijn gezicht verscheen, dacht ik: kan dit wel, wat zullen de mensen daarvan zeggen?”

Aangeboden door onze partners