© REUTERS

Thibaut Courtois loopt nieuwe knieblessure op, maar doelman blijft strijdvaardig: “Dit is slechts een kleine tegenslag”

Thibaut Courtois (31) heeft zich opnieuw geblesseerd aan de knie. De rechterknie deze keer. Een heuse tegenslag, maar Courtois blijft strijdvaardig en hoopt snel weer fit te zijn.

Kristof Liberloo

LEES OOK. “Het grote gevaar is dat je op den duur moet stoppen”: specialist over de nieuwe knieblessure van Thibaut Courtois

Op 10 augustus 2023 sloeg het voetbalnoodlot voor Thibaut Courtois toe. De Real Madrid-doelman liep op training in de Spaanse hoofdstad een zware knieblessure op tijdens training. Tijdens een schijnbaar onschuldige redding tijdens een oefenvorm scheurde hij de kruisband van de linkerknie. Een lange en zware revalidatie volgde. Die verliep spoedig en zelfs beter dan gepland.

Toen we Courtois in december spraken in Madrid, vertelde de 31-jarige Bilzenaar ons dat hij mikte op een comeback in mei. Carlo Ancelotti liet begin maart echter al weten dat Courtois voorlag op schema en na de interlandbreak in maart al zijn comeback zou kunnen maken. Het voedde de speculatie over een terugkeer bij de Rode Duivels, die op 17 juni tegen Slowakije hun eerste EK-wedstrijd afwerken.

Opnieuw meniscus

Dinsdag raakte Thibaut Courtois echter opnieuw geblesseerd. Weer op training bij Real Madrid. Enkele dagen voor zijn terugkeer bij de beloften van Real. Deze keer liep Courtois een blessure op aan de linkerknie, zijn andere knie dus. Een nieuwe dreun, volgens Spaanse media verliet hij de training in tranen.

Maar de Bilzenaar blijft strijdvaardig en zit niet in zak en as na de nieuwe tegenslag. Hij werd deze keer geraakt aan de meniscus van de knie, een letsel dat minder erg is dan een kruisbandblessure. Courtois blesseerde zich in september 2015 bij Chelsea al eens eerder aan de meniscus, toen van de rechterknie. Het duurde bijna drie maanden (84 dagen) vooraleer hij zijn comeback kon maken.

Vier tot zes weken

Deze keer hoopt Courtois veel sneller alweer fit te zijn, na vier tot zes weken. Of de Bilzenaar dit seizoen nog in actie kan komen, valt niet te voorspellen, maar is ook niet uitgesloten. Ondanks de nieuwe tegenslag.

Het gespeculeer over deelname aan het EK kan nu wel helemaal ophouden. Voor Courtois is het trouwens altijd duidelijk geweest dat hij deze zomer niet zou terugkeren bij de Rode Duivels, hij had en heeft zijn zinnen gezet op een sterke start volgend seizoen bij Real Madrid. Daar is niks aan veranderd, ook niet door de nieuwe blessure.

“Kleine tegenslag”

Later op de dag reageerde Courtois op zijn tegenslag. “Bedankt allemaal voor jullie berichten. Ik ben triest over een blessure die slechts een kleine tegenslag is, waardoor ik veel sterker terug zal komen. Door jullie steun te voelen, doe ik het zoveel beter.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Kopzorgen voor Domenico Tedesco: geen De Bruyne of Lukaku tegen Ierland, wie krijgt felbesproken aanvoerdersband bij Rode Duivels?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal