© BELGA

Nieuwe vraag tot opheffing parlementaire immuniteit van Joëlle Milquet

Ook in het Franse gemeenschapsparlement is een vraag ingediend tot de opheffing van de immuniteit van voormalig minister Joëlle Milquet. De ex-voorzitster van cdH (vandaag Les Engagés, red.), noemt die procedure “onontvankelijk”.

Bron: BELGA

Vorige week nog raakte bekend dat er mogelijk een vraag tot opheffing van de immuniteit van Milquet in de Kamer is ingediend. Nu volgt dus ook het Frans gemeenschapsparlement. 

De zaak gaat tien jaar terug in de tijd, toen Milquet federaal minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier was. Ze zou toen medewerkers op haar kabinet hebben aangeworven om taken uit te voeren gelinkt aan de kiescampagne. Milquet heeft die beschuldigingen altijd ontkend, maar in 2015 werd ze in verdenking gesteld en moest ze ontslag nemen als minister van Onderwijs in de Franse Gemeenschap. 

Volgens La DH zal de Commissie Vervolgingen van het Frans gemeenschapsparlement zich later deze week over de zaak buigen, maar volgens de advocaat van Milquet is de procedure niet ontvankelijk en is het dossier ook niet compleet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer