Drie agenten in beschuldiging gesteld: “Eén van hen ook aangehouden in de zaak die leidde tot huiszoeking in Lodelinsart”

De drie politieagenten van Charleroi die maandagochtend werden aangehouden zijn in staat van beschuldiging gesteld en hebben een aanhoudingsbevel gekregen, zo maakte het parket van Charleroi dinsdagavond bekend in een persbericht. Eén van de agenten wordt ook beschuldigd van samenzwering in verband met de zaak die leidde tot de huiszoeking in Lodelinsart op maandagochtend.

SGG

De onderzoeksrechter besloot dinsdag om de drie politieagenten die maandag werden opgepakt en ondervraagd, in staat van beschuldiging te stellen en onder arrest te plaatsen. “Eén wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte door een openbaar ambtenaar, schending van vertrouwen en wapendelicten. Een tweede wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte door een ambtenaar, verduistering door een ambtenaar, schending van vertrouwen, schending van het beroepsgeheim en onwettige raadpleging van een database. De laatste wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte door een ambtenaar, verduistering door een ambtenaar, schending van het vertrouwen, schending van het beroepsgeheim, onwettige raadpleging van een databank en wapendelicten”, aldus het parket van Charleroi.

Het parket voegde daar nog aan toe dat een van de drie er ook van verdacht wordt banden te hebben met een van de hoofdrolspelers in de zaak die tot de huiszoeking in Lodelinsart leidde. “De politieagent in kwestie is ook aangehouden in de zaak die leidde tot de huiszoeking in Lodelinsart wegens criminele samenzwering”, aldus het parket. Bij die huiszoeking kwam een 36-jarig lid van de speciale eenheden van de federale politie om het leven. Ook de schutter overleed. Een tweede politieagent raakte zwaargewond.

Volgens het parket zijn er in dit stadium geen aanwijzingen dat er contact is geweest tussen de verdachte politieagent en de dader van de schietpartij in Lodelinsart om hem te waarschuwen voor de politieactie. Het parket van Charleroi herhaalde dinsdagavond dat de twee zaken die momenteel onderzocht worden, waaronder de zaak die leidde tot de huiszoeking in Lodelinsart, in dit stadium niet met elkaar in verband staan.

Het parket van Charleroi concludeert dat het onderzoek aan de gang is en heeft besloten om geen verdere informatie vrij te geven aan de pers “om het onderzoek rustig te laten verlopen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer