Buschauffeur grijpt snel in wanneer hij jongetje over drukke weg ziet lopen: “Ik ben geen held, ik ging gewoon in ‘papa-modus’”

Keyon Finkley is al meer dan vier jaar buschauffeur in Milwaukee en werd opgeleid om “drie straten verder te kijken”, zodat hij alles rond zich heen gezien zou hebben. En dat is maar goed ook: met zijn arendsblik spotte hij in februari een kleuter die moederziel alleen over de drukste straat van de Amerikaanse stad liep. “Ik ging in ‘papa-modus’”, aldus Keyon die liever geen held wordt genoemd. “Ik wilde hem gewoon beschermen.”

pjv
Bron: WMTV15, ABC News

De Amerikaanse buschauffeur zat net over de helft van zijn route toen hij over Capitol Drive reed, de drukste en gevaarlijkste straat van heel Milwaukee, de dichtstbevolkte stad van de staat Wisconsin. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij het jongetje plots blootsvoets over straat zag lopen. “Hij liep recht naar de auto’s”, getuigt Keyon in de Amerikaanse media. “Ik werd bang en probeerde mijn bus zo te parkeren dat ik hem in veiligheid kon brengen.”

Keyon nam de peuter in zijn armen en zette hem snel op zijn stoel terwijl hij de politie contacteerde. “Ik moest onwillekeurig aan mijn eigen vier kinderen denken”, klinkt het nog. “Het kon mijn zoontje geweest zijn die op één of andere manier was buitengeraakt en hulp nodig had. Ik zou dan ook willen dat er hem iemand te hulp schiet. Ik ben geen held, maar ik moest het jongetje gewoon beschermen.”

De politie kwam snel ter plaatse en ontfermde zich over de kleuter, die niet gewond raakte. Hij werd onmiddellijk herenigd met zijn familie. Het is niet duidelijk waarom de kleuter in zijn eentje door de stad doolde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER