© Maarten De Bouw

Jacky Lafon schrikt van loon Lynn Van den Broeck: “Zo veel heb ik nooit gehad”

Ze kijkt normaal altijd naar ‘De tafel van Gert’, maar de uitspraak van Lynn Van den Broeck over haar loon bij ‘Thuis’ had Jacky Lafon eerst gemist. Tot ze er vandaag al op aangesproken werd: “‘Amai, Jacky, maar dan hebt gij toch ook goed uw kost verdiend’, zei iemand. Was het maar waar!”

Nick De Schutter

Het zijn drukke dagen voor Lafon, die op dit moment een reeks shows afwerkt in De Kaasboerin in Postel. Tijdens haar vaste afspraak met De tafel van Gert was ze dus even ingedut tijdens de bewuste aflevering: “Niet omdat het saai was hoor.” Dat belette het nieuws niet om tot bij haar te komen: Lafon werd er al snel over aangesproken.

“Ik moet eerlijk zeggen, toen ik dat hoorde ben ik toch geschrokken. Zo veel heb ik nooit gehad bij Familie. Ik had een nettoloon van 1.600 euro, maar ik mocht wel ook altijd mijn optredens nog doen. Daarmee heb ik dat altijd wel goed kunnen aanvullen. Al heb ik nooit meer dan 1.200 euro gevraagd voor mijn optredens, ook al vonden collega’s dat ik te goedkoop werkte. Maar ik word nog wel overal graag ontvangen, en ik sta volgend jaar 60 jaar in het vak, dus dat wil toch iets zeggen.”

Laag loon of niet, Lafon blijft Familie wel dankbaar: “Het is dankzij hen dat ik een pensioen heb. Wij waren eerst allemaal zelfstandigen, maar toen de bediendencontracten kwamen, was ik daar meteen vragende partij voor.”

“Je gaat mij nooit horen zeggen dat geld niet gelukkig maakt, want geld maakt wel gelukkig. En het niet hebben, dat maakt ongelukkig. Maar mijn grote geluk, dat is mijn gezondheid en mijn fantastische dochter en mijn ex-man in Spanje met wie ik nog altijd een heel goede band heb.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer