Onder anderen voorzitters Nadia Naji (Groen), Raoul Hedebouw (PVDA) en Tom Van Grieken (VB) en parlementsleden Michael Freilich (N-VA) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) en werden door Staatsveiligheid op het matje geroepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder anderen voorzitters Nadia Naji (Groen), Raoul Hedebouw (PVDA) en Tom Van Grieken (VB) en parlementsleden Michael Freilich (N-VA) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) en werden door Staatsveiligheid op het matje geroepen. © BELGA / Photo News

Staatsveiligheid brieft partijvoorzitters en parlementsleden over manipulatiegevaar bij verkiezingen: “De hashtag #DeCrooMustGo is niet onschuldig”

Staatsveiligheid riep gisteren een politicus van elke partij op het matje om hen te waarschuwen voor buitenlandse beïnvloeding. Met de moeder aller verkiezingen voor de deur blijkt dat risico groter dan we denken: “Dit is geen ver-van-ons-bedshow.”

47 reacties

  • Eddy DeGoei

    1 maand geleden
    Kijk ook maar naar de partij van Raoul Hedebouw. De pvda dweept met Lenin en Trotski en wellicht ook Poetin. Dat is niet meteen aanlokkelijk.
  • Phil Smedts

    1 maand geleden
    Als onze politici nu eens zouden beginnen met samen te werken en het land deugdelijk te besturen, ipv het dagelijkse politieke circus waarbij ze elkaar liever een mes in de rug steken dan iemand die met een goed voorstel afkomt te steunen ipv het af te breken omdat het van een andere partij komt. Stop toch eens met die politieke kleutertuin en ga voor deugdelijk bestuur ipv het huidige haantjesgedrag, dat dan ook nog eens door de media beloond wordt door er extra aandacht aan te geven.
  • Marlene De Smedt

    1 maand geleden
    De harde schijven van de computers die gebruikt werden voor de verkiezingen begin jaren 2000 waren volledig leeggemaakt. Ze werden geïnitieerd met informatiedragers waar enkel de operaties van de kiesverrichtingen werden opgeslagen. Om het proces op te starten kreeg enkel de voorzitter van het kiesbureau een verzegeld wachtwoord op de dag van de verkiezingen. De voorzitter verzegelde de kiesoperaties na de sluiting van de kiesbureaus. Er was wel degelijk beveiliging dus
  • RENE LENAERTS

    1 maand geleden
    We hebben geen stemcomputers nodig. Onze eigen PC of tablet zou simpelweg een online stem kunnen uitbrengen via een federale website. We vullen toch ook onze belastingaangifte op die manier in. En wie niet mee is kan nog altijd papier gebruiken.
  • Marc Saerens

    1 maand geleden
    Eerlijk, manipulatie zal je altijd en overal tegenkomen. Is het niet vanuit het buitenland, dan zal de plaatselijke politiek het wel doen bij bv. een cordon sanitair in te stellen waarbij andere politiekers in hun broek doen om met anderen partijen samen te werken. Het stinkt in de politiek !!! Dan is de vraag, waarom moeten we nog gaan stemmen en een vrijedag