Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nooit eerder kochten we zoveel online: dit zijn de cijfers

Vorig jaar kocht de Belg voor 16,3 miljard euro online, dat is nog eens 10,7 procent meer dan in 2022. Nooit eerder werd zoveel geld uitgegeven in webshops. Pakketreizen zijn de absolute koploper bij de online-aankopen.

10 reacties

  • Phil Smedts

    1 maand geleden
    Als je op zoek bent naar iets specifieks, moet je dikwijls verschillende winkels aflopen, om het dan toch niet te vinden. Dan in online een stuk makkelijker, je weet waar, en tegen welke prijs. Ik bestel ook regelmatig in Nederland, onlangs nog een combi inbouw oven gekocht, met een prijsverschil van 500 euro tov de prijs in Belgie, voor exact hetzelfde produkt. En dan zijn de Belgische handelaars verbaasd en klagen ze dat mensen in het buitenland kopen. Geen zin om die woekerwinsten te betalen.
  • Ronald Van Geffen

    1 maand geleden
    Wanneer in eigen land, de winstmarges, de taksen en btw de waarde van het product twee tot 3 maal overschrijd, dan zoek je best elders je gerief. Het is de schrokkigheid van het beleid en de woekerwinsten van de leveranciers die dit alles in het werk stellen dat men elders gaat aankopen. Leg maar eens uit hoe men bij solden 70% kan geven en nog winst maken en hoe men in warenhuizen 2+1 gratis of zelfs 1 + 3 gratis kan geven en nog winst maken. Ergens faalt er iets en dat is het beleid.
  • Jo Bosman

    1 maand geleden
    Ik heb nog nooit iets online gekocht. Reden hiervoor is dat ik de goederen zelf wil zien en meenemen uit de winkel. Geen gevaar om bedrogen te worden. Om extra kosten te moeten betalen, kaartfraude enz .
  • Yvan Lissens

    1 maand geleden
    Webshops in België zijn nog steeds niet te vergelijken met het buitenland. Voorbeeld: probeer in België eens een deftig aanbod aan filament (pla) voor 3d-printers te vinden, echt triestig. In Duitsland hebben ze daarentegen het wel begrepen.
  • Johan hendrickx

    1 maand geleden
    Logisch dat er zoveel leegstand komt in de winkelstraten zowel in de grote steden als in de kleinere provinciesteden. De middenstand is ten dode opgeschreven..