Spontane staking veroorzaakt grote hinder bij De Lijn in Antwerpen

In de stelplaats van De Lijn in de Antwerpse wijk Zurenborg is woensdagochtend een spontane staking uitgebroken. Dat meldt De Lijn. Er vertrekken nauwelijks bussen uit de stelplaats. De hinder voor het Antwerpse stedelijke busnet is dan ook groot.

jvh
Bron: BELGA

De staking zou volgens De Lijn volgens de eerste berichten zijn ontstaan uit onvrede van het personeel met een tekort aan voertuigen om alle ritten te kunnen uitvoeren. Er komt overleg tussen directie en vakbonden.

LEES OOK. Personeelsleden De Lijn voeren in Mechelen actie tegen tekort aan voertuigen: “Gisteren 25 chauffeurs zonder bus”

Intussen is de impact van de staking meteen groot. Buslijnen 13, 14, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 30, 33, 503, en de tijdelijke pendelbus tussen de haltes Zwaantjes en Lelieplaats in Hoboken ondervinden grote hinder.

“We hebben hierover gecommuniceerd via X, Facebook en op onze website, en reizigers die die functie hebben ingeschakeld in de app kregen ook de nodige informatie over hun traject”, zegt Marco Demerling van De Lijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen