Er rijden geen bussen uit vanuit de stelplaats van De Lijn in Zurenborg
VRTNWS

Grote hinder bij Antwerpse buslijnen door spontane staking bij stelplaats Zurenborg

Op heel wat stadsbussen van De Lijn is er grote hinder door een spontane staking in de stelplaats Zurenborg in Antwerpen. De chauffeurs zijn het beu dat zoveel bussen niet kunnen uitrijden, omdat ze defect zijn. 

De chauffeurs zijn het beu dat zoveel bussen niet kunnen uitrijden omdat ze defect zijn. Er is te weinig technisch personeel om de bussen te repareren, waardoor heel wat bussen niet kunnen uitrijden.

"Minstens 10 chauffeurs moeten dagelijks wachten op een bus om hun dienst te kunnen aanvangen", zegt Jo Van der Herten van de christelijke vakbond ACV. "Doordat er minder voertuigen kunnen uitrijden, moeten reizigers wachten op een bus die niet komt. Als er dan toch een bus komt opdagen, zit die propvol. Dat zorgt dan weer voor ontevreden reizigers, die mogelijk op een foute manier kunnen reageren."

Frequenties aanpassen

De chauffeurs willen dat er snel een oplossing komt. "We weten dat het voertuigenprobleem morgen niet opgelost gaat zijn", zegt Van der Herten. "Maar we verwachten van De Lijn dat ze de frequenties op een aantal buslijnen aanpassen, zodat de dienstverlening die wordt aangeboden effectief kan worden waargemaakt."

Er zal vandaag hinder zijn op alle stadslijnen. "We willen ons daarvoor excuseren bij de reizigers, maar we doen deze actie niet alleen uit het oogpunt van de chauffeurs. De actie heeft tot doel om meer regelmaat te creëren voor de reiziger, zodat alle partijen er beter van worden", besluit Van der Herten.

Spontane staking bij stelplaats De Lijn in Zurenborg
VRTNWS

Meest gelezen