© WST

Vermoeide en gefrustreerde Luca Brecel blaast aftocht in China

Yushan -

De derde ronde werd het eindstation voor Luca Brecel op het World Open. De wereldkampioen ging zichtbaar vermoeid en gefrustreerd de boot in tegen een veel scherpere Stephen Maguire (1-5) en heeft nu een maand om zich voor te bereiden op het WK.

Marnik Geukens

De berichten voor de wedstrijd deden niet het beste verhopen. De omstandigheden in Yushan waren lastig, Luca Brecel zou vermoeid aan de opstoot komen van zijn zestiende finale tegen Stephen Maguire (WR 31). Dat bleek ook al snel zichtbaar aan tafel, waar Brecel bovendien enkele werkpunten mocht noteren richting het WK. Met zijn potpercentage was in de vijf eerste frames weinig mis, de Maaslander gaf echter te makkelijk kansen weg na mindere break-offs en slordige safety shots. Omdat Maguire daar opportunistisch mee omsprong, kwam de wereldkampioen onder druk. Een misser op roze naar het midden tijdens een comeback (48) in frame twee leidde de snelle 0-2 in.

Nadat Brecel milderde via een 77-break, verloor hij het cruciale vijfde frame na een gemist positieshot bij 50, dat gevolgd werd door een zeer matige verdediging. Zo werd het 1-3 in plaats van 2-2, waarna ook de pauze geen rust kon brengen in het hoofd van Brecel. De frustratie aan tafel groeide met de minuut, het werd snel duidelijk dat een terugkeer er niet meer inzat.

Gemengd dubbel

Zo sneuvelde Luca Brecel in de zestiende finales met 1-5 en moet hij de volgende week proberen om het goeie gevoel, dat hij eerder deze week uitstraalde, terug te vinden met het oog op het WK. Daar betwist hij op zaterdag 20 april als titelverdediger de openingsmatch. In de aanloop volgt nog één officiële opdracht: Luca Brecel wordt in het paasweekend gekoppeld aan Reanne Evans in het WK Mixed Doubles in Manchester. Een extra training, die hij nodig zal hebben in het Crucible, waar Brecel de scherpste versie van zichzelf moet tonen om ver door te stoten en zijn seizoen te redden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer