© TVL

Spoorvakbond: "Blijf 's avonds weg van parking onder Hasselts gerechtsgebouw"

De parking onder het gerechtsgebouw van Hasselt is het mikpunt van vandalisme. Al meerdere malen vernielden hangjongeren de infrastructuur. Bovendien maken de vandalen de parking onveilig. Reizigers blijven er 's avonds dus beter weg. "'s Avonds zou ik mijn vrouw nooit alleen naar die parking sturen", zo klinkt het.

elaw

"Het toezicht in het gebouw gebeurt vooral door mensen", zegt Stefan T' Jolyn van ACOD Spoor. "Maar het personeel van Securail en spoorwegpolitie stoppen om 22 u. De vernieligen gebeuren dan na 22 u." Bovendien zijn er maar acht veiligheidsmensen beschikbaar voor de hele provincie. Voor de spoorvakbond is dat te weinig.

De problemen van de stationsbuurt lijken nu opgeschoven te zijn naar de parking onder het gerechtsgebouw. Volgens de vakbond is de parking niet meer veilig. "'s Avonds zou ik mijn vrouw nooit alleen naar die parking sturen", aldus T' Jolyn. Ook stad Hasselt is zich bewust van de problematiek. "We willen dat die parking volledig afgesloten wordt en daar is een plan voor", zegt burgemeester Hilde Claes. "Nu moet NMBS de beloofde werken nog uitvoeren."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer