Reconstructie moet duidelijkheid brengen over ongeval waarbij jongetje (7) stierf

In Zwevegem is woensdagvoormiddag een reconstructie gehouden van het ongeval waarbij dinsdag een 7-jarig jongetje om het leven kwam in Zwevegem.

bdw, jof, jvh

Voor de reconstructie werd woensdagochtend een deel van de Otegemstraat en de Demeesterstraat afgesloten voor het verkeer. Getuigen kwamen aan het woord om hun versie van de feiten te geven, en de vrachtwagen van een firma uit Otegem en de cargofiets van het slachtoffer werden gebruikt om de situatie van dinsdag precies na te spelen. Twee uur later werd het kruispunt waar het ongeval gebeurde, weer vrijgegeven.

De verkeersdeskundige zal nu zijn verslag opmaken met zijn bevindingen. Eén van de vragen zal zijn of de vrachtwagen op dat moment in die straat hoorde te zijn. “Er geldt een tonnagebeperking van 3,5 ton in de Demeesterstraat, behalve voor plaatselijk verkeer”, zegt burgemeester Marc Doutreluingne. “Verder kunnen we enkel ons medeleven betonen bij deze tragedie, en het gerecht hun werk laten doen.”

Op de plaats van het ongeval hangen en liggen er al verschillende knuffels en kaarsen, van mensen die de slachtoffers willen steunen.

(Lees verder onder de foto.)

© bdw

Kind overleden, moeder lichtgewond

Bij het ongeval kwam dinsdag kort na 16 uur een zevenjarig jongetje om het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen. De jongen zat achterop de fiets bij zijn moeder, die volgens de eerste vaststellingen linksaf wilde slaan op het kruispunt van de Demeesterstraat en de Otegemstraat. Naast hen bevond zich een vrachtwagen die rechtsaf sloeg, en die de fiets geraakt zou hebben op het fietspad. De moeder, een 40-jarige vrouw uit Kortrijk, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, haar 7-jarige zoontje overleefde de klap niet.

De vrachtwagenbestuurder, een 54-jarige man uit de streek, legde na het ongeval een negatieve drugs- en alcoholtest af. Hij was niet gekend voor eerdere misstappen in het verkeer, en verkeerde in shock.

© jof

© bdw

© bdw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer