Archiefbeeld© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vanaf woensdagnacht tien dagen hinder op Brusselse ring in Zaventem door werken

Vanaf woensdagnacht voert De Werkvennootschap werkzaamheden uit op de Brusselse ring in Zaventem. De werken aan de nieuwe brug van de Hector Henneaulaan over de ring gaan dan de laatste fase in. Een en ander zorgt de volgende tien dagen voor hinder voor het verkeer.

jvh
Bron: BELGA

Woensdag- en donderdagnacht start de aannemer met voorbereidende werken, waarbij een of twee rijstroken worden ingenomen op de binnen- en buitenring. Vrijdag 22 maart wordt het verkeer vanaf 5 uur op de binnen- en buitenring verplaatst naar de pechstrook, en worden opnieuw een of twee rijvakken ingenomen. Zo kan een veilige zone ingesteld worden, waarin de aannemer de middenberm onder de brug kan herstellen naar de oude toestand.

Deze verkeerssituatie houdt een volledige week aan. In de loop van vrijdag 29 en zaterdag 30 maart worden de witte lijnen opnieuw aangebracht op de R0. Vanaf zondag 31 maart is er normaal gezien geen hinder meer en kan het verkeer op de ring opnieuw de definitieve situatie innemen. Tijdens de werken kan het verkeer dus steeds doorrijden, zij het op drie versmalde rijstroken aan de buitenzijdes. 

De werken kaderen in de vernieuwing van de brug van de Hector Henneaulaan over de ting en de omgeving, die stilaan op z’n einde lopen. In de nacht van woensdag 20 maart kan de volledige Henneaulaan al in gebruik genomen worden door de auto’s, bussen en fietsers. De groenstrook voor dieren en de voetpaden wordt nog verder afgewerkt. Eind april zijn alle werken normaal gezien afgerond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer