Asielcentrum Lanaken geëvacueerd door dakbrand: "240 mensen moesten het gebouw verlaten"

Bij werkzaamheden aan het dak van het asielopvangcentrum Ter Dennen in Lanaken is brand uitgebroken. Het centrum werd meteen geëvacueerd, maar de brand was snel onder controle en niemand raakte gewond.

"De brand werd rond 12.30 uur gemeld", vertelt de Brandweerzone Oost-Limburg. "Onze ploegen waren snel ter plaatse en stelden meteen vast dat de evacuatie eigenlijk al achter de rug was. Alles is rustig en sereen verlopen, er waren ook geen gewonden. Uiteindelijk moesten ongeveer 240 mensen het gebouw verlaten."

De brand zou ontstaan zijn tijdens werkzaamheden aan het dak van het oud ziekenhuisgebouw,  dat nu dienst doet als asielopvangcentrum. "Maar het was een zeer beperkte brand", voegt de brandweer eraan toe. "We hebben preventief ook een ziekenwagen en een MUG-team mee uitgestuurd, maar gelukkig bleek dat achteraf niet nodig."

De rookpluim was vanop kilometers afstand duidelijk zichtbaar. "Logisch", zegt de brandweer. "Omdat de brand is ontstaan op het dak natuurlijk. Dat betekent niet automatisch dat het gaat over een zeer zware brand." De brandweer kon de brand dan ook vlot blussen.

Meest gelezen