Limburg geniet van een zonnige woensdagnamiddag: “Maar warme weer is van korte duur”

Hasselt -

Met temperaturen tot 20 graden is woensdag voorlopig de warmste dag van het jaar. Veel Limburgers genoten woensdagnamiddag van de lentezon. “Maar het mooie weer is van korte duur”, zegt HBvL-weerman Ruben Weytjens.

De aangename temperaturen van woensdag hebben we te danken aan de uitloper van een hogedrukgebied. “Die zorgt voor een opstootje van warmere luchtmassa’s”, zegt Weytjens. “Daardoor halen we lokaal zo’n 19 à 20 graden. Maar wie denkt dat we nu begonnen zijn aan een langere periode van mooi weer, gaat van een kale reis thuiskomen. De komende dagen koelt het af. En zeker in het weekend zakken de maxima tot 9 graden, 10 graden minder dan die van woensdag. Bovendien zal het dan ook bewolkt worden, met kans op regen.”

Volgens Weytjens zullen we tot april moeten wachten voor we weer temperaturen tot 20 graden krijgen. “Minstens de komende tien dagen zal het koel blijven. Dus woensdag is maar een kort voorsmaakje voor het goede weer dat we hopelijk in de komende maanden zullen krijgen.” Veel Limburgers hadden aan dat voorsmaakje genoeg. Ze nestelden zich woensdagnamiddag gezellig op een terras of namen hun kinderen mee naar buiten om te spelen.(siol)

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Serge Minten

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer