Puppy van zes maanden oud door raam van vierde verdieping gegooid, vorige eigenaar is er het hart van in: “Ik kan er niet van slapen”

Het hondje Fleur (links op de foto naast haar broertje Samke) werd vanop de vierde verdieping van het appartement door het raam naar beneden gegooid.© IF

Dendermonde -

In de Blauwe Steenstraat in Dendermonde vond afgelopen weekend een zwaar geval van dierenmishandeling plaats: een hondje van amper zes maanden oud werd uit het raam van een flat naar beneden gegooid. Het diertje overleefde de klap niet. Chantal Verhagen, de vorige eigenaar, is er het hart van in.

Stef Van Overstraeten

Zondag gooide een dierenbeul een jonge hond van amper zes maanden door het raam van een appartement in de Blauwe Steenstraat in Dendermonde. Wat die persoon bezielde, is niet duidelijk. Het diertje overleefde de klap niet. De politie werd gebeld en ging ter plekke.

De agenten namen de pup mee en probeerden de eigenaar op te speuren. Wie dat was, viel niet af te lezen van de chip die in Nederland geregistreerd stond. Bij de politie kwam de melding binnen dat het om een aangereden dier ging. (Lees verder onder de foto)

Uit dit appartementsgebouw werd Fleur naar beneden gegooid.© svov

Niet de huidige, wel de vorige eigenaar werd gevonden. “Ze hebben Fleur van vier verdiepingen hoog door het raam gegooid”, zegt Chantal Verhagen, die het broertje van Fleur bij haar heeft. “Ze deed haar behoefte binnen in het appartement, ze was nog zo jong dat ze natuurlijk nog moest leren zindelijk te zijn.”

“Overreden door een auto”

“In alle vertrouwen heb ik haar aan een koppel gegeven, maar het is dus helemaal fout gelopen. We dachten dat ze er goed zouden voor zorgen, maar dat hebben we dus verkeerd ingeschat. Ik ben er niet goed van.” (Lees verder onder de foto)

Fleur (links) toen ze nog in leven was, met haar broertje Samke.© IF

Via Chantal kwam de politie bij de huidige eigenaar terecht. Die zou eerst verklaard hebben dat het hondje overreden werd door een auto, maar verder onderzoek zou uitgemaakt hebben dat dat niet klopt.

Bang van nieuwe eigenaars

“Het gaat om een klein, onschuldig dier”, zegt Chantal. “Ik heb haar broertje Samke nog bij mij. Hij maakt het goed. Het zijn kruisingen tussen een chihuahua en een boomer. Fleur was ook bang van de nieuwe eigenaars, weet ik intussen. Ik mis haar elke dag, ik kan er niet door slapen. Ik zie dat ook voor mij hoe ze naar beneden is gevallen.” (Lees verder onder de foto)

Het hondje overleefde de val niet.© if

Er werd een proces-verbaal opgesteld voor dierenverwaarlozing, Chantal legde een verklaring af bij de politie. Of er nog een staartje komt aan het verhaal, is niet duidelijk: het is aan de bevoegde instanties om al dan niet over te gaan tot vervolging, maar voor dierenverwaarlozing worden door de rechtbank strenge straffen uitgesproken. Die kunnen oplopen tot een boete van 800.000 euro en een gevangenisstraf van vijf jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen