© Dirk Vertommen

K3 zorgt voor overrompeling in Mechelse Albert Heijn: “We stonden om 6u ’s morgens op om zeker met de meisjes op de foto te kunnen”

Mechelen -

Een duizendtal fans van K3 verzamelde woensdag aan de supermarkt van Albert Heijn in Mechelen voor een meet & greet met hun idolen. Die maakte deel uit van een spaaractie van de Nederlandse winkelketen. “We hadden wel een grote opkomst verwacht, maar dit is een ware overrompeling”, zegt Els Lagrou van Albert Heijn.

Stijn Van de Sande

Wie winkelt bij Albert Heijn kan daar momenteel stickers sparen voor een stickerboek. Dat boek staat helemaal in het teken van De Drie Biggetjes, de nieuwste musical van K3. Om de fans hun helden ook in het echt te kunnen laten ontmoeten, organiseerde de Nederlandse supermarktketen woensdagmiddag een meet & greet in de winkel in Malinas in Mechelen. De K3’tjes waren voor de gelegenheid volledig uitgedost in biggetjespak.

“Als winkelketen willen we goed eten betaalbaar en bereikbaar maken voor iedereen”, zegt Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn. “Maar hetzelfde geldt voor belevingen. Veel mensen hebben niet de kans om naar de shows of musicals van K3 te gaan. Daarom organiseerden we samen met de meisjes een meet & greet zodat iedereen met hen op de foto kon. Bovendien verkopen we nu ook tijdelijk K3-merchandise aan democratische prijzen.”

De komst van K3 zorgde voor lange wachtrijen.© Dirk Vertommen

Het initiatief was een enorm succes. Voor tien uur ’s morgens, ruim vier uur voor de meet & greet van start ging, stonden de eerste mensen al aan te schuiven. “Wij waren bij die vroege vogels”, lachen Marieke en Sven (beide 22). “We zijn helemaal vanuit Nederland gekomen om K3 te kunnen ontmoeten. We zijn dan ook superfans. We hebben hen al meer dan vijftig keer live gezien en worden hen nooit beu. Ze zijn altijd vrolijk en de vibe die er rond de groep hangt is heel leuk.”

Aangepaste outfit

Het duo paste zelfs hun outfit aan, inclusief wit-roze hemdje en varkensoren. “We kregen zelfs een complimentje van de meisjes over onze outfit. Ze vonden het heel mooi”, zegt Sven, die absoluut geen spijt heeft dat hij ’s morgens om 6u al moest vertrekken voor een ontmoeting die nauwelijks een minuutje duurde. “We hebben heel veel voor K3 over. Het is gewoon een leuke groep die heel veel mensen aanspreekt. Zeker niet alleen kinderen, maar ook volwassenen.”

“We zijn helemaal vanuit Nederland gekomen om K3 te kunnen ontmoeten. We zijn dan ook superfans. We hebben hen al meer dan vijftig keer live gezien en worden hen nooit beu”

Marieke en Sven

Nederlandse superfans

Marieke en Sven (vooraan) kwamen uit Nederland voor een foto met K3.© Dirk Vertommen

Dilara (15) kwam afgezakt vanuit Gent voor de meet & greet. “Er is echt heel veel volk en alles verloopt een beetje chaotisch. Als ik dat geweten had, dan was ik eerder gekomen”, zegt de tiener, die daardoor wel een examen zou missen. “De enige reden dat ik toch naar school ben geweest, was dat examen. Maar eigenlijk wilde ik hier zijn. Ik ben echt een heel grote fan en ga naar zo veel mogelijk van dit soort evenementen samen met mijn mama en vriendinnen.”

Dilara vertrok na haar examen meteen naar Mechelen.© Stijn Van de Sande

Er stonden ook jongere fans in de rij, zoals de 9-jarige Lou. “We hebben wel heel lang moeten wachten”, vertelt ze. “We waren hier al om 10.30 uur. Maar ik vind het heel leuk dat ik op de foto kon met K3. Want ik ben niet alleen fan van de meisjes, maar ook van varkentjes. De Drie Biggetjes is dus de perfecte musical en ik ga zeker aan mijn mama vragen of we gaan kijken. De K3’tjes vonden mijn varkensknuffel trouwens heel leuk.”

“Er is echt heel veel volk en alles verloopt een beetje chaotisch. Als ik dat geweten had, dan was ik eerder gekomen. De enige reden dat ik toch naar school ben geweest, was een examen. Maar eigenlijk wilde ik hier zijn”

Dilara

Fan uit Gent

Melissa kwam met haar 4-jarig dochtertje Kira naar de meet & greet. “Ze is een heel grote fan van K3 en luistert er alle dagen naar”, zegt ze. “We wonen in Bonheiden, dus moesten niet zo ver rijden. Dit was een unieke kans om de meisjes in het echt te ontmoeten. Het was ook de allereerste keer. Speciaal voor deze gelegenheid had ze haar regenboogjurkje aangetrokken.”

Overrompeling

“We hadden wel heel wat volk verwacht, maar dit is echt een overrompeling”, zegt Els Lagrou van Albert Heijn. “Het toont aan hoe populair K3 nog steeds is. We zijn blij dat we alle fans een mooi moment met hun idolen kunnen bezorgen. Door de drukte is er misschien niet voor alle fans tijd voor een foto. Daarom geven we iedereen wel een unieke sticker voor in het stickerboek en een gratis brooddoos van K3.”

© Dirk Vertommen

De meet & greet met K3 in de Albert Heijn in Mechelen.© Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer