© EPA-EFE

Shakira haalt opnieuw uit naar ex Gerard Piqué: “Ik heb mijn carrière op pauze gezet voor hem”

In een interview om haar nieuwe album te promoten heeft zangeres Shakira (47) opnieuw uitgehaald naar haar ex-partner Gerard Piqué (37). “Ik heb mijn carrière op pauze gezet zodat hij kon voetballen.”

SGG

De Colombiaanse zangeres Shakira komt binnenkort met een nieuw album, genaamd Las Mujeres Ya No Lloran. Het eerste in zeven jaar tijd. “Lange tijd heb ik mijn carrière op pauze gezet om naast Gerard te kunnen staan, zodat hij kon voetballen”, vertelt ze in een interview met The Times. Shakira en voetballer Gerard Piqué gingen in 2022 erg publiekelijk uiteen. Niet veel later begon hij aan een relatie met Clara Chia Martí, die 20 jaar jonger is dan de zangeres.

Shakira bleef niet bij de pakken zitten en uitte haar frustratie in een nieuw nummer. Zo zong ze in Bzrp Music Sessions, Vol. 53 dat ze de waarde heeft van “twee 22-jarigen”. En dat hij “een Ferrari had ingeruild voor een Twingo”.

“Er werd veel opgeofferd voor de liefde”, gaat ze verder in het interview met The Times. De zangeres woont nu in Miami, waar ook David Beckham, die eigenaar is van het voetbalteam Inter Miami, een woning heeft. “Ik heb Victoria een paar keer gesproken sinds ik hier ben”, zegt Shakira over de vrouw van Beckham. “We hebben het er altijd over dat ik eens naar een wedstrijd moet gaan kijken en ik weet dat Milan (haar zoon, red.) dat wil. We hebben elkaar nog niet kunnen ontmoeten, maar we zitten wel op WhatsApp. Ik heb David lang geleden ontmoet, toen hij nog voor Real Madrid speelde. Dat was voordat ik mijn relatie met een van de Barca-spelers (Piqué, red.) begon.”

LEES OOK. Reuzenstandbeeld van Shakira onthuld in Colombia

Muziek en voetbal gaan allebei gepaard met grote hoeveelheden geld en media-aandacht, maar er zijn verschillen, zegt ze. “Empathie is de sleutel in het werk van een artiest. Een atleet bevindt zich in een constante staat van oorlog en moet empathie koste wat het kost vermijden”, zegt ze. “Daarom is het waarschijnlijk een heel slecht idee voor een artiest om een atleet aan de haak te slaan.”

Voldemort

In het nieuwe lied Ultima (Last) zingt ze: “Met de tijd zul je er zeker spijt van krijgen/ En op een dag zul je terug willen komen naar mijn deur.” De interviewer vroeg Shakira over wie dat precies gaat. “Voldemort, die ene die niet genoemd mag worden?”, reageert ze. “Het is hopelijk het laatste lied dat ik hierover schrijf, en aan hem.” Het was het laatste nummer dat ze schreef voor het album. “Ik voelde dat er nog steeds iets was, dat vastzat in mijn keel, en ik moest het eruit krijgen. Ik speelde het voor het marketinghoofd bij Sony en hij begon te huilen. Ik had nog nooit een man zien huilen in mijn studio.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer