Brussels Airlines
Volledig scherm
© Brussels Airlines

Piloten Brussels Airlines leggen toch nog het werk neer: vier dagen staking, tot begin paasvakantie

De onderhandelingen over de lonen van de piloten bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zijn vanavond afgesprongen. Er komt dus toch nog een staking van 27 tot en met 30 maart, kondigt de socialistische vakbond BBTK aan. Dat is tot aan het begin van de paasvakantie. De directie betreurt de “onverantwoorde beslissing”. Een werkgroep zal de verwachte hinder in kaart brengen, zodat de getroffen passagiers op de hoogte gebracht kunnen worden.

54 reacties

  • Michel Roman

    1 maand geleden
    Dit is het resultaat van de hebzucht van Brussels Airlines , ondanks een looninlevering 4 jaar geleden , prutsen ze nu ook nog eens aan de rusttijden van de piloten. Kan men ze dan ongelijk geven dat ze staken omdat de directie niet naar hen luistert ?
  • Sébastien Rons

    1 maand geleden
    Hoe zit het voor gecharterde vluchten van Brussels airlines zoals Sunweb?
  • Bernard Vermoere

    1 maand geleden
    Ze verdienen te weinig maar de vraag is dan telkens,hoeveel is dat dan?dat durven ze er niet bijzeggen.Machtsmisbruik noem ik dat!
  • Chris Roelants

    1 maand geleden
    Misschien willen ze ook een Van Hool scenario. Wie zou in dit land nog willen investeren???
  • luc smets

    1 maand geleden
    Logisch dat stakingen gebeuren in de drukke periodes om het meeste resultaat/impact te hebben toch ? Staken als niemand vliegt heeft dan ook geen zin… Bovendien zijn de ‘gedupeerden’ zij die goedkoop wensen te vliegen… low cost vliegen is ten koste van het personeel… wees dan ook niet verbaast als die er genoeg van hebben en in staking gaan… ik heb bij de ‘dure’ vlucht maatschappijen zelden zien staken maar die betalen hun personeel dan ook wel…