Ann De Moor.
Volledig scherm
PREMIUM
Ann De Moor. © ID/Hatim Kaghat

Directrice Ann trekt naar hoogste rechtbank om voorrangsregels in crèches aan te vechten: “Maatregel heeft impact op kinderen uit kwetsbare gezinnen”

Ann De Moor (60) van kinderdagverblijf ‘De Ketjes’ vecht de nieuwe voorrangsregels in de kinderopvang aan en trekt daarvoor naar het Grondwettelijk Hof, de hoogste rechtbank in ons land. Ze pikt het niet dat ze bijna de helft van haar baby’s en peuters vanaf 1 april moet weigeren, omdat hun ouders niet genoeg werken. Ze is dat dan ook niet van plan: “Laat ze maar controleren.”

57 reacties

  • Jean Donny

    1 maand geleden
    Positieve of negatieve discriminatie is altijd te mijden. Beide zijn even slecht.
  • Filip Pletinckx

    1 maand geleden
    Een niet-werkende ouder kan toch voor zijn kinderen zorgen? Mijn mama had 4 kinderen en een kleine boerderij. Vader werkte in ploegen. Er was geen opvang. We zijn alle 4 heel groot geworden. Wat doet een niet-werkende ouder dan de ganse dag? Playstation spelen? Wat een betutteling. Logische beslissing > voorrang voor werkende ouders. Ze ondersteunen de maatschappij.
  • Linda D'Haese

    1 maand geleden
    Het is toch normaal dat waar beide ouders werken deze voorrang zouden krijgen het kan toch niet de bedoeling zijn dat wie niet werkt hun kinderen naar de opvang brengen en dit dan bijna gratis omdat ze van een uitkering leven
  • Katia Mistianes

    1 maand geleden
    Kwetsbaar is iedereen en ben je altijd, met een kind. Ook al heb je een voltijdse job en ben je (zogezegd) heel zelfzeker, iedere ouder blijft altijd kwetsbaar, wegens het kind. Onderscheid maken tussen kwetsbaar en niet kwetsbaar, dàt noem ik pas discriminatie.
  • Anneleen De Hertogh

    1 maand geleden
    ik werk zelf in een kinderdagverblijf en merk dat ook bij ons het probleem zich voordoet.ik kan nog begrijpen wanneer een ouder halftijds werkt dat zij recht zouden moeten hebben op een plaats maar ouders die niet gaan werken die kunnen naar mijn gevoel toch zelf op hun kinderen passen.. er zijn zoveel werkende ouders die gewoon geen plaats hebben voor hun kindje en dat door idd mensen die het naar mijn gevoel niet dringend nodig hebben. . dus daar vind ik wel dat de regel mag toegepast worden.