Wielrennen Elite Classic Brugge - De Panne

Gianni Vermeersch helpt Jasper Philipsen aan zege in Classic Brugge-De Panne: “Ik was opnieuw heel goed”

Houthulst/Brugge/De Panne -

Gianni Vermeersch nam in de Classic Brugge-De Panne met succes de rol van de geblesseerde Jonas Rickaert over. Kopman Jasper Philipsen volgde onder een aangenaam lentezonnetje zichzelf op na een verbeten sprintduel met Tim Merlier.

Michel Vanden Heede

Vermeersch week in de slotfase niet van de voorposten. Bij de laatste passage doorheen De Moeren nam hij veel werk op zijn schouders en met de finish in zicht was de gashendel nog steeds opengedraaid. “Ik voelde me opnieuw heel goed”, aldus de allrounder van Alpecin-Deceuninck. “Eigenlijk kwamen we twee mannetjes tekort. Gelukkig kon ik nog een extra inspanning leveren voor Jasper.”Zaterdag bewees Vermeersch ook al zijn waarde in Milaan-Sanremo. In principe staan Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen op zijn programma.

Voor die andere lead-out Bert Van Lerberghe mocht het niet zijn. “Tim Merlier en Jasper Philipsen zijn de snelste mannen van de wereld. Het is vaak een dubbeltje op zijn kant”, konden we bij hem rapen.

Vluchter Vercouillie

Victor Vercouillie tekende al voor de vierde keer present in de vroege vlucht. De neoprof van Team Flanders-Baloise stoof meteen na het startschot weg met Luca De Meester en de Fransman Thomas Gachignard. In het eerste uur legden ze 48,9 kilometer af. De voorsprong van het drietal liep op tot acht minuten. Vercouillie hield het zowat 170 kilometer vol.

Victor Vercouillie aan de kop van de vluchters.© Marc Van Hecke

Ook in de Trofeo Ses Salines-Felantix in Spanje (157 km), de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré in Roeselare (81 km) en Nokere Koerse (179 km) reed de Beveren-Leienaar in de spits van het gebeuren. “Bij gebrek aan sprintsnelheid is aanvallen mijn enige kans op een uitslag of publiciteit”, aldus de poulain van Fred Vandervennet.

Gerben Thijssen, die kon rekenen op de steun van Baptiste Planckaert, bleef steken op de zestiende plaats in het wereldkampioenschap voor spurters. Piet Allegaert finishte als negentiende. De West-Vlaamse Fransman Nathan Vandepitte kwam in de finale ten val.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer