© REUTERS

Reddit bij beursgang 6,4 miljard dollar waard

Het Amerikaanse Reddit heeft woensdag bevestigd dat aandelen van het socialemediaplatform voor 34 dollar per stuk naar de beurs in New York gaan. Dat is de bovenkant van een eerdere bandbreedte die het bedrijf afgaf. Daarmee krijgt Reddit een beurswaarde van zo’n 6,4 miljard dollar (bijna 5,9 miljard euro)

mts
Bron: BELGA

In totaal brengen Reddit en een aantal aandeelhouders 22 miljoen aandelen naar de beurs. Die verkoop levert 748 miljoen dollar op.

Reddit staat bekend om fora over de meest uiteenlopende onderwerpen die gebruikers kunnen aanmaken. Anderen kunnen met duimpjes hun goed- of afkeuring uitspreken over de berichten die hier verschijnen. Dit bepaalt ook welke berichten hoog staan in die fora.

De beursgang, die donderdag plaatsvindt, is de eerste van een groot socialemediabedrijf sinds die van Pinterest in 2019.

Het was al langer bekend dat Reddit naar de aandelenmarkt wil gaan. De in 2005 opgerichte onderneming werd tijdens een financieringsronde in 2021 nog gewaardeerd op ongeveer 10 miljard dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer