Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op 2 bouwbedrijven slachtoffer van werfdiefstal

Uit onderzoek van bouwfederatie Embuild, waaraan 205 bedrijven uit de bouw hebben deelgenomen, blijkt dat 52% van die bedrijven de afgelopen 12 maanden het slachtoffer werd van diefstal. Bovendien werd 39% van die bedrijven in 2022 meerdere keren het slachtoffer van werfdiefstal.

  1. Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappeniers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”
    PREMIUM
    3

    Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappe­niers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”

    In alle luwte zijn de Spaanse autoriteiten op zoek naar antwoorden in het moordonderzoek naar Laura Trappeniers. Wie haar vermoord heeft en waar haar echtgenoot Marc Olbrechts is, blijft onduidelijk. De tijd lijkt weg te tikken in het nadeel van de onderzoekers. “Maar onderschat de Guardia Civil niet”, zegt voormalig diensthoofd van de Speciale Eenheden Antwerpen en Limburg Carl Vorsselmans, die nu op Tenerife verblijft.
  2. Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”
    PREMIUM
    42

    Stijn (43) verloor zijn vrouw in au­to-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

    Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43). Wij hadden een uitgebreid gesprek met Stijn: “Of wij ons hier doorheen zullen slaan? Ja. Omdat we haar voor altijd meedragen in ons hart.”
    Ieper