Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open Vld). © Photo News

ONZE OPINIE. “Minister Van Tigchelt en de vakbonden moeten samen voor de spiegel gaan staan”

De vakbonden en justitieminister Paul Van Tigchelt (Open Vld) liggen op ramkoers. In het dossier over de gruwelijke foltering van een gedetineerde in de gevangenis van Antwerpen schuiven ze de verantwoordelijkheid naar elkaar. “Terwijl ze allebei boter op het hoofd hebben”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De minister deed niks met waarschuwingen en de vakbonden speelden een cynisch spel.”

28 reacties

  • Frank Wagemans

    1 maand geleden
    de partijen die het hardst roepen om zijn ontslag zijn net de partijen die de bouw van nieuwe gevangenissen boycotten: Vlaams Belang die zich verzet in Ninove en N-VA die zich verzet in Meise ...
  • Patrick Van Lersberghe

    1 maand geleden
    Tijdens de aanloop van de verkiezingen van 2019 behaalde de N-VA 32,4 % in de opiniepeilingen en zou ze quasi boven de 30% blijven. De verkiezingsresultaten waren echter desastreus te noemen gezien ze slechts 24,83% van de stemplichtingen wist te overtuigen. Dus liefst geen voorbarige conclusies trekken op basis van een opiniepeiling, het kan nog alle richtingen uit.
  • Dirk Sonck

    1 maand geleden
    Van Tigchelt begint meer en meer steken te laten vallen. En wat een arrogantie? Hij beweert hard te werken. Hopelijk komen er ook eens resultaten.
  • Liliane Vervliet

    1 maand geleden
    Er zijn niet genoeg cellen omdat er te veel gevangenen zijn .De vreemdelingen naar hun land van origine sturen om hun straf uit te zitten zal resulteren in meer dan voldoende cellen voor onze eigen gedetineerden.
  • Willy Rooselaers

    1 maand geleden
    Als slachtoffer had ik eenslachtig neergelegd tegen de Belgische staat en justitie voor schuldig verzuim bij het hof voor de rechten van de mens