Ga naar de inhoud

Broer/coach ziet dat Loena Hendrickx nog niet aan plafond zit: "Op training kan ze nog beter"

 do 21 maart 2024 09:33
Jorik en Loena Hendrickx.

Ze was met wat kwaaltjes naar het WK kunstschaatsen afgezakt, maar Loena Hendrickx ligt na de korte kür wel op koers voor goud. "Ze wordt mentaal sterker en sterker", is coach en broer Jorik onder de indruk.

Dat Loena Hendrickx op kop staat, verraste Jorik Hendrickx wel. Dat zijn zus ertoe in staat was niet. "Ik wist dat ze die elementen in haar lichaam heeft. Dat ze die dan goed uitvoert, is dankzij de jarenlange ervaring die ze heeft opgebouwd", zegt hij.

 

"Je moet hier maar staan, wetende dat de voorbereiding niet optimaal was. Loena wordt mentaal sterker en sterker. Toen we naar hier kwamen, hadden we afgesproken dat we er volledig voor gingen gaan. Die mindset heeft ze vandaag laten zien."

 

Toch stond Loena niet ontspannen op het ijs. "Ik zie wel een gespannen Loena", aldus Jorik. "Maar eenmaal die sprongen achter de rug zijn, is die ontlading er."

 

"Ik zag toch een gezonde spanning. Die adrenaline heeft ze nodig om door de pijn te bijten. Die sprongkracht, die extra power heeft ze nodig."

Ik heb er wel vertrouwen in, want vandaag heeft Loena laten zien dat ze alles kan en wil geven.

Jorik Hendrickx

Met 76,98 zette Loena Hendrickx haar beste prestatie ooit neer op de korte kür. En ze kan nog beter, is Jorik Hendrickx overtuigd. "Op training kan ze nog beter, nog sneller en nog sterker."

 

In de nacht van vrijdag op zaterdag schaatst Loena nog de vrije kür in Montréal. "We houden de twee voeten op de grond", aldus haar coach. "We staan nu eerste, maar we weten dat in een lange kür heel veel kan gebeuren."

 

"Ik heb er wel vertrouwen in, want vandaag heeft ze laten zien dat ze alles kan en wil geven en voor elk element wil vechten."

 

"Het blijft een mentale sport. Het blijft een momentopname. Vandaag hebben wat concurrenten minder gepresteerd, maar dat wil niet zeggen dat ze geen sterke comeback kunnen maken. Er is nog geen einduitslag."

Gerelateerd: