© BELGA

Red Lions moeten op zoek naar nieuwe bondscoach: Michel van den Heuvel stopt na de Olympische Spelen

De Belgische hockeybond heeft donderdag bekendgemaakt dat Michel van den Heuvel niet verdergaat als bondscoach van de Red Lions na de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus). De 59-jarige Nederlander nam na de Olympische Spelen van Tokio in 2021 het roer over van de Nieuw-Zeelander Shane McLeod.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De Nederlandse topclub Bloemendaal kondigde donderdag in een persbericht aan dat Van den Heuvel hun nieuwe T1 wordt volgend seizoen. Hij neemt afscheid van de Belgische federatie, die al begon aan zijn zoektocht naar een vervanger. “Maar momenteel ligt de focus helemaal op de voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs”, zo benadrukte de bond wel.

“Onze belangrijkste doelstelling met de Red Lions is om te slagen in het verdedigen van onze Olympische titel van 2021 in Parijs 2024”, zei Van den Heuvel in een reactie. “Dat betekent dat ik samen met mijn hele staf en spelersgroep de komende vijf en een halve maand alle energie en focus in die doelstelling wil steken. De aankondiging van vandaag heeft daar geen enkele invloed op.”

© BELGA

Van den Heuvel werd in september 2021 bondscoach van de Belgische hockeymannen. Voordien was hij al sinds november 2015 lid van de technische staf. Als T1 leidde hij de Lions vorig jaar naar zilver op het WK in India en brons op het EK in het Duitse Mönchengladbach. In januari plaatsten de Belgische mannen zich op het kwalificatietoernooi in Valencia voor de Spelen van Parijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer