Ga naar de inhoud

Offday kost Alleman en Becking gele trui in ingekorte koninginnenetappe van Cape Epic

 do 21 maart 2024 12:33
Wout Alleman (rechts) lijkt onder de indruk van de beklimmingen die nog volgen.

Wout Alleman en zijn Nederlandse ploegmaat Hans Becking (Buff Megamo Team) zijn hun leidersplaats kwijtgespeeld in de Cape Epic, de belangrijkste rittenkoers voor mountainbikers.

Door de verschroeiende hitte in Zuid-Afrika werd de koninginnenetappe van de Cape Epic ingekort: van 88 km naar 73 km en 2.500 hoogtemeters. Nog steeds een erg pittige opdracht.

 

Leiders Wout Alleman en Hans Becking liepen al snel achterstand op en hadden ook nog eens af te rekenen met materiaalpech. Uiteindelijk moesten ze bijna 7 minuten toegeven, waardoor ze naar de 3e plek in het klassement zakken.

 

In een spannende sprint tussen twee teams wonnen de Zwitserse mountainbikelegende Nino Schurter en de Deen Sebastian Fini de etappe, voor de neus van de Zuid-Afrikaan Matthew Beers en de Amerikaan Howard Grotts.

 

Dat laatste duo neemt de gele truien over. Beers en Grotts hebben in de stand 2'00" voorsprong op Schurter/Fini en 5'03" op Alleman/Becking.   

 

De achtdaagse Cape Epic duurt nog 3 dagen, tot en met zondag. Europees marathonkampioen Alleman en Becking droegen twee dagen de gele leiderstruien, en hebben ook al twee ritzeges geboekt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: