Tom Waes besloot “ondanks goede verloning” niet naar VTM te gaan: “Ik ben trouw gebleven aan mijn DNA”

Is er iemand die meer de mensen aanspreekt en beroert dan tv-maker Tom Waes? De acteur en presentator van tal van tv-programma’s op de openbare omroep blikt in de podcast ‘Peter Van de Veire & de zandloper’ terug op wat het leven hem tot nu toe gebracht heeft.

debn

Binnenkort komt er met Kalm, Waes een nieuw tv-programma aan, maar dat kon zomaar eens op VTM gekomen zijn. De commerciële omroep had namelijk plannen om de Antwerpenaar binnen te rijven, “maar ik wilde bij mijn DNA blijven”, zegt Waes. “Ik kreeg carte blanche en ook de verloning zat zeer goed, maar ik kon het niet. Als ik die stap zou zetten dan zou ik programma’s als Reizen Waes en Undercover moeten laten vallen. Dat wilde ik niet.”

LEES OOK. Tom Waes heeft de rust gevonden... tot er iets misloopt: “Een oude boom kan je moeilijk verplanten”

Wel is Waes bezig met een politiek programma voor jongeren naar aanloop van de verkiezingen van 9 juni. De reden waarom VRT Waes vroeg, moeten we niet ver zoeken. “Bij de kijkers tussen 18 en 24 jaar scoorde Kamp Waes 96 procent marktaandeel”, zegt hij.

Op de vraag of Tom Waes ooit in de politiek zou gaan, reageert hij nog voor Van de Veire zijn vraag af heeft gemaakt, stellig. “Nee. Ik maak nu wel een politiek programma voor jongeren, maar er zelf in stappen wil ik niet. Ik kan mijn mond niet houden, ik ben geen diplomaat”, lacht hij. “Nochtans hebben veel partijen mij al gevraagd, enkel het Vlaams Belang niet.”

LEES OOK. Tom Waes (55) beleefde een mooi 2023, ondanks zijn bijna-doodervaring: “Zonder helm was ik er nu niet meer”

Maar wie in Tom Waes vooral nog een stoere macho ziet, is eraan voor de moeite. “Ik heb me zeker schuldig gevoeld over het leven dat ik leed, vooral naar mijn kinderen toe dan. Maar mijn dochter Isah pakte mij onlangs eens vast en zei: ‘Je moet je niet schuldig voelen, papa. Je was er voor ons op de momenten dat we je nodig hadden en we hebben veel steun aan jou gehad’. Dat deed me ongelooflijk veel deugd”, zegt hij met enige fierheid.

“Mijn zoon Milo nodigt me vaak uit om samen te gaan fietsen in Amsterdam. Ook met mijn ex-vrouw, de moeder van mijn twee kinderen, gaat het goed. We spreken nog regelmatig af, ook met onze nieuwe partners en de kinderen erbij. Ik ben blij dat het zo is kunnen lopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER