Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open Vld) wijst opnieuw naar te lage bezetting in gevangenis

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) moest vandaag in de Kamer uitleg geven over de wantoestanden in de Belgische gevangenissen. N-VA en Vlaams Belang vroegen al zijn ontslag na de dagenlange foltering van een gedetineerde in een Antwerpse cel, maar ook zijn groene en rode coalitiepartners stelden kritische vragen. Volg het vragenuurtje in de Kamer via HLN LIVE.

43 reacties

  • Patrick Huwel

    1 maand geleden
    @dirk devolder. Ik heb jaren meegedraaid in de gevangenissen als cipier. Stakingen waren schering en inslag en terecht, maar de politiek deed beloftes die ze ofwel niet hielden of het was een uitstel door verplaatsing van gedetineerden.Het zijn deze politici die een oplossing moeten zoeken. Ver is dat niet (alle buitenlanders terug naar het buitenland). Maar bij deze gebeurtenissen heb ik ook mijn vragen.
  • Nic Jacops

    1 maand geleden
    De minister is even zeer schuldig hier! En een ontslag zou niet abnormaal zijn. Nogal gemakkelijk om te zeggen ik ben hier nieuw. De ministers heeft heel zijn carriere het van kortbij meegemaakt en het is duidelijk dat deze man enkel bezig is met mensen onnodig strenger te straffen (als oplossing) ipv echt oplossingen te zoeken voor de vele problemen. Die man is minister onwaardig hij gaat niets kunnen bijbrengen aan de politiek.
  • oswald billiet

    1 maand geleden
    Het was die ene cipier die, op die ene grote "quattro"cel, op de gevangenisgang zijn plicht verzuimde om, op zijn ronde toch ten minste door het luik na te gaan of alles in orde is. Dat had niets te maken met onderbezetting. Het was gewoon falen en met grote gevolgen.
  • Pat Debal

    1 maand geleden
    Word tijd dat wij als gewone burger eens de grote kuis gaan moeten houden in de politiek met al hun commentaren dat ze geven we gaan dit en dat doen maar komt niets in huis ervan
  • Josephine Frans

    1 maand geleden
    het is al ver gekomen dat men psychische mensen in de gevangenis zet! decennia besparingen psychiatrische instellingen lange wachttijden enz ! schandalig zulke partijen afvoeren!