Studenten mogen nu 475 uren werken en dat maakt de jobs interessanter

© FRED DEBROCK

Een student mag in 2017 475 uren studentenarbeid doen in plaats van de vroegere 50 dagen. Dit zorgt voor meer vrijheid voor zowel de werkgever als de student en meer geld voor de student. Volgens uitzendbureau Deltaworx worden studentenjobs deze zomer een pak interessanter.

bapl

Uitzendbureau Deltaworx richt zich uitsluitend op studentenjobs. Zij zijn alvast heel blij met de nieuwe regeling voor studenten. En daar heeft Jeroen Poels (23), oprichter van Deltaworx, zo zijn redenen voor.

Meer werken

Een van de grote troeven van de nieuwe regeling is dat je meer kan werken. “Omgerekend kan een student nu 60 volledige werkdagen werken”, zegt Poels, “Dat zijn dus 10 extra dagen.” Dat betekent dat je in de zomer en in het weekend tijdens het jaar kan werken.

En omdat de nieuwe regeling de uren telt en niet de dagen, wordt je voor een korte werkdag niet benadeeld. “Als je nu drie uur zou poetsen in een bedrijf, dan ben je enkel die drie uren kwijt en niet de hele werkdag”, klinkt het. Dit zorgt er ook voor dat je beter kan kiezen wanneer je werkt. “Je bent niet meer gebonden aan dagen en kan daarom gemakkelijk een flexibele vakantiejob aangaan”, zegt Poels.

Meer verdienen

Flexibel werken wordt dus gemakkelijker voor studenten, maar dat betekent ook dat iemand ervoor kan kiezen om meerdere verschillende jobs te doen. “Als je als student graag een beetje wilt ‘jobhoppen’, dan is dat vanaf nu ook mogelijk”, aldus Poels.

En de laatste en misschien wel grootste troef voor studenten, is dat je ook meer kan verdienen. Meer dagen werken betekent ook dat je meer kan verdienen. Als je het uitrekent kan dat oplopen tot wel 1000 euro extra.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen